Η ΕΡΤ στο Εργαστήριο αναφοράς για μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού

Η ΕΡΤ στο Εργαστήριο αναφοράς για μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού

Στα άδυτα του Εργαστηρίου αναφοράς για στελέχη του κορονοϊού βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ. Η Χαρά Γιαννοπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος, όπου αναλύεται το γενετικό υλικό του ιού και τα στάδια επεξεργασίας μέχρι να αποκαλυφθούν τυχόν μεταλλάξεις.

Το πρώτο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού στη χώρα μας, εντοπίστηκε στο εργαστήριο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Βλέπουμε συνεχώς καινούρια στελέχη το θέμα είναι αν κάποια από αυτά έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη μολυσματικότητα» είπε ο μεταδιδακτορικός ερευνητής, Γιάννης Βατσελάς.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις