Το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων και η στελέχωση τους

Το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων και η στελέχωση τους

Με άρθρο στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, θεσπίζεται το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων. Δυνατότητα μεταφοράς ειδικευόμενων γιατρών για τη στελέχωση τους προβλέπεται με άλλο άρθρο.

Με το 32ο άρθρο του σχεδίου νόμου του Υπ. Υγείας ρυθμίζεται η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, το ωράριο και οι ημέρες λειτουργίας τους.

Ειδικότερα σημειώνεται και στην ατιολογική έκθεση πως για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και «για το χρονικό διάστημα μέχρι την 30η.9.2021, τα εμβολιαστικά κέντρα που καθορίζονται εντός των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, λειτουργούν 6 ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Σάββατο, λόγω εκτάκτων και εξαιρετικών αναγκών, κατά παρέκκλιση των κείμενων γενικών ή ειδικών διατάξεων».

Έτσι, το ωράριο λειτουργίας ορίζεται σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, από τις 07:00 έως τις 22:00.

«Με τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων συμπληρώνονται και ενισχύονται οι παρεχόμενες λοιπές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με απόφαση του Διοικητή της οικείας ΔΥΠΕ καταρτίζεται μηνιαίο πρόγραμμα απασχόλησης του προσωπικού των εμβολιαστικών κέντρων, ακόμα και πέραν του νομίμου ωραρίου για την ανταπόκριση στην εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού COVID-19, με το οποίο εξασφαλίζεται η εξαήμερη λειτουργία τους από το σύνολο του προσωπικού αυτών.

Διαβαστε περισσότερα στο News4Health

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις