Μαγιορκίνης: Οι εμβολιασμοί ήδη άρχισαν να μειώνουν τα κρούσματα στους ηλικιωμένους

Μαγιορκίνης: Οι εμβολιασμοί ήδη άρχισαν να μειώνουν τα κρούσματα στους ηλικιωμένους

Ο καθηγητής Παιδιατρικής, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί να βοηθάνε στη μείωση της επίπτωσης στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες.

Στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και η αύξηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο κ. Μαγιορκίνης.

Ωστόσο, μιλώντας για την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων άφησε μία νότα αισιοδοξίας που προέρχεται από το αντίκτυπο των εμβολιασμών.

Ειδικότερα, όπως είπε «σημαντική» είναι η πτώση της επίπτωσης στους άνω των 65 ενώ στα χαμηλότερα επίπεδα παραμένει η επίπτωση των παιδιών.

«Υπάρχουν, λοιπόν, πρώιμα σημάδια ότι οι εμβολιασμοί έχουν αρχίσει να βοηθάνε στη μείωση της επίπτωσης στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μεγαλύτερη επίπτωση παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα 40-65 ενώ σταθερά δεύτερη είναι η ηλικιακή ομάδα 18-39.

Αυτές οι λεγόμενες «κεντρικές ηλικιακές ομάδες» ηλικίας 18-65 φαίνεται ότι έχουν και τη μεγαλύτερη κινητικότητα αυτήν την περίοδο.

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων στην Αττική - αρκετά μικρότερη στη Θεσσαλονίκη

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις