Ποια θετικά τεστ θα καταχωρούνται στον ΕΟΔΥ, rapid ή self test

Ποια θετικά τεστ θα καταχωρούνται στον ΕΟΔΥ, rapid ή self test

O Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξήγησε ότι τα θετικά self test δε θα καταχωρούνται στην ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Σε ότι αφορά την καταχώρηση των αποτελεσμάτων των τεστ στις ενημερώσεις του ΕΟΔΥ, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι τα επιβεβαιωτικά test (τα rapid που θα επιβεβαιώνουν ένα θετικό self test) θα καταχωρούνται, έτσι ώστε να συμπληρώνεται με ορθότητα η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αντιθέτως, τα θετικά αποτέλεσμα των self test δε θα καταχωρούνται στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες μετά από θετικό self test, ο πολίτης πρέπει να κάνει rapid test που γίνεται δωρεάν σε δημόσια δομή προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πράγματι έχει νοσήσει από την COVID-19.

Ας σημειωθεί ότι από αύριο (8/4) ξεκινάει η διάθεση των self test από τα φαρμακεία. Σε πρώτο χρόνο δικαιούχοι των αυτοδιαγνωστικών τεστ θα είναι μαθητές του Λυκείου και εκπαιδευτικοί.

Οι επόμενες παραδόσεις self test θα είναι σε ατομικές συσκευασίες

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις