Κίνδυνος εμφάνισης ψυχικών διαταραχών από την «ενισχυμένη» ινδική κάνναβη

PEXELS

Τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι που κάνουν χρήση κάνναβης επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Γεώπολις» ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Ελευθέριος Μέλλος.

O ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Ελευθέριος Μέλλος, σχολίασε το μεγάλο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde για την δραματική αύξηση περιεκτικότητας της ψυχοτρόπου ουσίας τετραϋδροκαναβινόλλη στην πωλούμενη στην Ευρώπη ινδική κάνναβη.

Ο κ. Μέλλος τόνισε ότι η καλύτερη μέθοδος για να προστατευθούν οι ανήλικοι χρήστες κάνναβης είναι πρωτίστως η σωστή ενημέρωση, τόσο από την οικογένεια και από το σχολικό περιβάλλον και εάν οι ψυχικές ταραχές είναι σοβαρές όπως βαριές ψυχώσεις και συνεχείς κρίσεις πανικού πρέπει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό επιστήμονα.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις