Εμβολιασμοί: Έτσι ελέγχετε πότε είναι η σειρά σας για το σωτήριο «τσίμπημα»

Εμβολιασμοί: Έτσι ελέγχετε πότε είναι η σειρά σας για το σωτήριο «τσίμπημα»

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν κάνει τα εμβόλιά τους και όσοι έχουν απομένουν έχουν κλείσει τα ραντεβού τους. Αυτή την περίοδο εμβολιάζονται και τα άτομα πολύ υψηλού κινδύνου. Σήμερα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ανοίγει και η πλατφόρμα για τους 30ρηδες με τον Βασίλη Κικίλια να επιβεβαιώνει ότι όλα θα είναι έτοιμα την Μεγάλη Τρίτη. Πώς μπορείτε να δείτε πότε είναι η σειρά σας για το σωτήριο «τσίμπημα».

Σε περίπτωση που ανήκετε σε ευπαθή ομάδα και θέλετε να δείτε να είστε στη λίστα προτεραιότητας μπορείτε να δείτε αρχικά στο https://emvolio.gov.gr αν το νόσημα από το οποίο πάσχετε ανήκει στην κατηγορία εμβολιασμού αυτής της περιόδου. 

Για να δείτε πάντως αν ήρθε η σειρά σας για κάνετε εμβόλιο υπάρχουν οι εξής τρόποι:

1. Μπορείτε να στείλετε sms στο 13034 με το ΑΜΚΑ σας και το επώνυμό σας
2. είτε να μπείτε στο https://emvolio.gov.gr/eligibility και βάλετε είτε το ΑΜΚΑ σας, είτε το ΑΦΜ σας και το ονοματεπώνυμό σας 

Αφού βάλετε τα στοιχεία σας πρέπει να πατήσετε υποβολή και έλεγχο στοιχείων.

Σημειώνεται ότι υπάρχει και η δυνατότητα να υποβάλετε ένσταση.

3. Επιπλέον, μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ ή να απευθυνθείτε σε κάποιο ΚΕΠ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς σας.

Ημερολόγιο εμβολιασμών: Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για ραντεβού 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη, 21 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55 – 59

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 και τέλος,

τη Μεγάλη Τρίτη, 27/5 οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό

Επιπλέον, σύμφωνα με τον γ.γ. του υπ. Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις