Νέο χτύπημα για την AstraZeneca στη μάχη κατά του κορονοϊού

EPA

Η θεραπεία της AstraZeneca με μονοκλωνικά αντισώματα δεν απέτρεψε τη νόσηση με κορονοϊό.

Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα πως η μελέτη για τη θεραπεία της με μονοκλωνικά αντισώματα AZD7442 έδειξε πως δεν επιτεύχθηκε ο κύριος στόχος της πρόληψης της συμπτωματικής Covid-19 σε ανθρώπους που είχαν εκτεθεί πρόσφατα στο νέο κορoνοϊό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ήταν μη εμβολιασμένοι ενήλικοι άνω των 18 ετών που είχαν επιβεβαιωμένα εκτεθεί σε άτομο με τον κορωνοϊό μέσα στις προηγούμενες οκτώ ημέρες.

«Ενώ αυτή η δοκιμή δεν πληρούσε τον πρωταρχικό τελικό στόχο κατά της συμπτωματικής ασθένειας, ενθαρρύνουμε την προστασία που παρατηρείται σε όσους έχουν αρνητικό τεστ PCR μετά από θεραπεία με AZD7442», δήλωσε σε μια δήλωση ο Δρ Μένε (Μενέλαος) Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

Η θεραπεία με AZD7447 μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης συμπτωματικής Covid-19 κατά 33% σε σύγκριση με ένα ψευδοφάρμακο, ποσοστό που δεν είναι στατιστικά σημαντικό, ανέφερε η εταιρεία.

«Ενώ η δοκιμή αυτή δεν πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο κατά της συμπτωματικής νόσου, έχουμε ενθαρρυνθεί από την προστασία που είδαμε στους συμμετέχοντες με αρνητικό PCR μετά τη θεραπεία με AZD7442», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μενέ Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών με φάρμακα τα οποία μιμούνται τα φυσικά αντισώματα που παράγει το σώμα για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση.

Υπενθυμίζεται οτι οι ανταγωνιστές της Αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής, Regeneron Pharmaceuticals Inc και Eli Lilly & Co, διαθέτουν παρόμοια προϊόντα μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν εγκριθεί για χρήση από τον ΕΜΑ.

Το AZD7442 αναπτύσσεται με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η AstraZeneca τον Μάρτιο ανακοίνωσε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προμήθεια έως και μισού εκατομμυρίου δόσεων AZD7442.

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι τώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τα επόμενα βήματα στη συμφωνία μετά και τα μη αναμενόμενα αποτελμέσμστα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις