Ματίνα Παγώνη: Ο κορονοϊός θα μείνει εδώ, δε θα είναι τόσο επιθετικός

Ματίνα Παγώνη: Ο κορονοϊός θα μείνει εδώ, δε θα είναι τόσο επιθετικός

«Ο κορονοϊός θα μείνει εδώ, αλλά δε θα είναι επιθετικός όπως τώρα» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη σημείωσε ότι τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει πληρότητα 98% Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια. Είναι πολύ λίγα τα κρεβάτια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, σημείωσε ότι η ιατρική είναι βήμα – βήμα, και θα προχωρήσουμε βάσει των μελετών.

Τέλος διευκρίνισε πως για όσους έχουν κάνει εμβόλιο Johnson, η τρίτη δόση είναι στους 2 μήνες, ενώ με τα υπόλοιπα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) στους 3 μήνες.

Οι μεταμοσχευμένοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο οπωσδήποτε, «ίσα - ίσα είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις, τις λοιμώξεις και στον ιό».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις