Αντισώματα μέσω εμβολίου vs φυσική ανοσία: Οι τρεις παράγοντες που θα οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας

Αντισώματα μέσω εμβολίου vs φυσική ανοσία: Οι τρεις παράγοντες που θα οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας

H ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τη φυσική ανοσία, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μίλησε για τους τρεις παράγοντες που θα φέρουν το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως το πρώτο εξ αυτών είναι να αναπτυχθεί η ανοσία του πληθυσμού σε μεγάλο βαθμό.

Το δεύτερο είναι να καλυφθεί η ανοσιακή απόκριση που αναπτύσσουμε στη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ ο τρίτος παράγοντας είναι επιταχυνθεί ο εμβολιασμός σε πολυπληθή κράτη όπως η Αφρική.

Όπως ενημέρωσε, η ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τη φυσική ανοσία, κάτι που είπε νωρίτερα σήμερα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα δεδομένα που δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον καλύπτει την πιθανότητα να νοσήσουμε και από τη Δέλτα.
Υπογράμμισε, δε, τη σημασία της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, ενώ προειδοποίησε πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν θα οδηγήσει σε μία αθώα γρίπη.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις