Ώρα να «πετάξουμε» τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών

Ώρα να «πετάξουμε» τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών

Ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα προβλέπεται να γίνει σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, καθώς συνεδρίαζει η επιτροπή των ειδικών, με το μέτρο που εξετάζεται να είναι η κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα δώσουν την έγκρισή τους ώστε να «πεταχτούν» οι μάσκες μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Το μέτρο, εφόσον επιβεβαιωθεί η απόφαση από την Επιτροπή, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, από την Τρίτη 8 Μαρτίου καθώς το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα ο συνωστισμός και στους εξωτερικούς χώρους (αναμένεται να) είναι μεγάλος.

Η Ελλάδα, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθούν κάθε φορά τις συστάσεις των αμερικανικών CDC (Centers for Disease Control and Prevention). Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε νέα σειρά συστάσεων (και) για τη μάσκα, με σκοπό να βοηθήσει τους πολίτες να ζήσουν με τον κορονοϊό, επιστρέφοντας στην κανονική ζωή.

Οι νέες συστάσεις υποδεικνύουν ότι 70% των Αμερικανών μπορούν να διακόψουν τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγουν τους εσωτερικούς χώρους.

Το «πράσινο φως» για την άρση των μέτρων θα δοθεί με βάση τα εξής:

  • νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία την προηγούμενη εβδομάδα,
  • ποσοστό νοσοκομειακών κλινών από ασθενείς με COVID-19,
  • νέα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 άτομα την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι, μπορεί να υπολογιστεί εάν ο κίνδυνος για τους κατοίκους μιας περιοχής είναι χαμηλός, μέτριος ή υψηλός.

Όπως αναφέρει το CDC, μόνο οι περιοχές υψηλού κινδύνου θα απαιτούν να φορούν όλοι μάσκα.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις