Προσωπικός γιατρός: Δεν άνοιξε τελικά σήμερα η πλατφόρμα, τι θα γίνει με τα ραντεβού

Προσωπικός γιατρός: Δεν άνοιξε τελικά σήμερα η πλατφόρμα, τι θα γίνει με τα ραντεβού

Αναβολή μερικών ημερών στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον προγραμματισμό ραντεβού στον Προσωπικό Γιατρό.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ενεργοποιηθεί το σύστημα των ραντεβού για τον Προσωπικό Γιατρό, μέσω τις ειδικής πλατφόρμας, μερικές ημέρες μετά την αρχική ημερομηνία της 1ης Οκτωβρίου.

Η νέα ημερομηνία θα καθοριστεί με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας όπως αναφέρει το News4health.

Πάντως, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου όλοι οι ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ως Προσωπικοί Ιατροί οφείλουν να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες για τον προγραμματισμό των ραντεβού:

Τα ραντεβού που θα προγραμματιστούν θα πρέπει να έχουν διάρκεια 15 λεπτών το κάθε ένα. Το πρώτο ραντεβού θα έχει διπλάσια διάρκεια (30 λεπτά), προκειμένου να συμπληρωθεί από τον γιατρό ο φάκελος υγείας του πολίτη.

Αναστέλλεται η ποινή αυξημένης συμμετοχής μέχρι 1η Δεκεμβρίου

Αναστέλλεται η ποινή αυξημένης συμμετοχής σε εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, για όσους πολίτες δεν έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 1η Δεκέμβρη, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Υπ. Υγείας ως Προσωπικοί Ιατροί, ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα:

α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

 

#ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ_ΓΙΑΤΡΟΣ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΡΑΝΤΕΒΟΥ #ΠΡΟΣΤΙΜΟ #ΠΕΝΑΛΤΙ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις