Έρχονται προσλήψεις ιδιωτών στα νοσοκομεία αλλά και απογευματινά χειρουργεία

Έρχονται προσλήψεις ιδιωτών στα νοσοκομεία αλλά και απογευματινά χειρουργεία

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές. Η προσπάθεια του υπουργείου να κάνει το ΕΣΥ πιο ελκυστικό για γιατρούς και παράλληλα να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να επιλέξουν γιατρό του δημόσιου συστήματος υγείας βρίσκει αντίθετους συνδικαλιστές νοσοκομειακών γιατρών και ιδιώτες γιατρούς, που ζητούν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Οι μεν εκφράζουν τον φόβο ότι πολλοί ασθενείς θα οδηγηθούν αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα με δεδομένες τις ελλείψεις του ΕΣΥ, οι δε κάνουν λόγο για δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού. Από την άλλη, υπάρχουν νοσοκομειακοί γιατροί που εκτιμούν ότι αποκαθίσταται μια αδικία, αφού δυνατότητα ιδιωτικού έργου έχουν ήδη οι πανεπιστημιακοί και οι στρατιωτικοί γιατροί και ότι θα δοθεί δυνατότητα για ενίσχυση των εισοδημάτων τους.

Πρόκειται για το επίμαχο άρθρο 10 που δίνει τη δυνατότητα στους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπ. Υγείας, ένας από τους βασικούς άξονες του ν/σ προβλέπει τα εξής:

«Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς απασχόλησης των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., αφενός μέσω της πρόβλεψης της δυνατότητας προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα καλύπτονται από ιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος.

Αφετέρου θεσπίζεται η δυνατότητα για τους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα για λόγους ίσης μεταχείρισης αίρεται η απαγόρευση που ίσχυε για τους πανεπιστημιακούς ιατρούς υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές».

 

#ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΙΔΙΩΤΕΣ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ #ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις