ΕΟΦ: Αυτή είναι η σωστή δοσολογία για τα εμβόλια της Moderna

ΕΟΦ: Αυτή είναι η σωστή δοσολογία για τα εμβόλια της Moderna

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ τα διδύναμα αναμνηστικά εμβόλια της Moderna εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον EMA για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Η σωστή δόση είναι 0,5 mL (50 µg).

Η MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L. (Moderna), σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα ακόλουθα:

Η Moderna έχει λάβει αναφορές ακούσιας υποδοσολόγησης των διδύναμων αναμνηστικών εμβολίων Spikevax, όπου χορηγήθηκε δόση 0,25 mL (ισοδύναμη με 25 µg) αντί για 0,5 mL (50 µg).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η υποδοσολόγηση οφειλόταν σε σύγχυση της δόσης, δεδομένου ότι ο όγκος της αναμνηστικής δόσης για το αρχικό μονοδύναμο εμβόλιο Spikevax που χρησιμοποιούταν νωρίτερα το 2022 ήταν 0,25 mL (ισοδύναμο με 50 µg).

• Τα διδύναμα αναμνηστικά εμβόλια Spikevax εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον EMA για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Η σωστή δόση είναι 0,5 mL (50 µg).

didinama.jpg

#ΕΟΦ #ΕΜΒΟΛΙΟ #MODERNA #ΔΟΣΗ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις