Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις αφυδάτωση; – Κάνε το τεστ των 3 δευτερολέπτων

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική του λειτουργία, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες και η μη επαρκής πρόσληψη υγρών, μέσω του νερού, των λαχανικών ή άλλων ροφημάτων, είναι πιθανό να οδηγήσουν εύκολα σε αφυδάτωση.

Και ενώ η ήπια αφυδάτωση αντιμετωπίζεται εύκολα, η σοβαρή αφυδάτωση χρειάζεται ιατρική παρέμβαση.

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε αφυδατωμένοι; Κάντε το τεστ των 3 δευτερολέπτων που βασίζεται στην ικανότητα του δέρματος να επανέρχεται στο φυσιολογικό του όταν το τραβάμε:

  1. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη, τσιμπήστε το δέρμα σας στην επάνω πλευρά της άλλης σας παλάμης, στην κοιλιά σας ή κάτω από το οστό της κλείδας.
  2. Κρατήστε το δέρμα τεντωμένο για 3 δευτερόλεπτα.
  3. Αφήστε το δέρμα ελεύθερο και δείτε σε πόση ώρα θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Αν το δέρμα επανέλθει αμέσως τότε αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας είναι επαρκώς ενυδατωμένος. Αν όμως καθυστερήσει τότε σημαίνει πως ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις