ΕΟΠΥΥ: Λιγότερη ταλαιπωρία για χιλιάδες νεφροπαθείς από 1η Οκτωβρίου

ΕΟΠΥΥ: Λιγότερη ταλαιπωρία για χιλιάδες νεφροπαθείς από 1η Οκτωβρίου

Λιγότερη ταλαιπωρία για χιλιάδες νεφροπαθείς, αλλά και όσους δικαιούνται αποζημίωση για μετακινήσεις, υπόσχεται νέα υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για την υπηρεσία διαχείρισης των οδοιπορικών, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από 1η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, από τον ερχόμενο μήνα οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν οι ίδιοι τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία για την αποζημίωση οδοιπορικών για τη μετακίνησή τους για αιμοκάθαρση, γλυτώνοντας επιπλέον ταλαιπωρία.

Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά από την κλινική αιμοκάθαρσης, με την έγκριση του ασφαλισμένου.

Η εφαρμογή περιλαμβάνεται στον «ασφαλιστικό φάκελο» του ασθενούς και θα λειτουργεί ως εξής:

– Για όσους υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή χρόνια θεραπεία σε ιδιωτική μονάδα, τα στοιχεία θεραπείας του ασθενούς θα περνούν στο σύστημα οι υπεύθυνοι της μονάδας.

– Με δεδομένο ότι η διεύθυνση κατοικίας του ασφαλισμένου και του ιδιωτικού κέντρου είναι καταχωρημένες στο σύστημα, θα γίνεται αυτόματη εκτίμηση του κόστους μετακίνησης αμέσως μόλις υποβληθούν τα στοιχεία της εκάστοτε θεραπείας.

– Τα στοιχεία κάθε συνεδρίας θα καταχωρεί στον «ασφαλιστικό φάκελο» του ασθενούς προσωπικό των ιδιωτικών κέντρων ή κλινικών.

Τη διαδικασία μπορεί φυσικά να εκτελεί και ο ίδιος ο ασφαλισμένος ηλεκτρονικά, αλλά στόχος είναι η μείωση της συμμετοχή των ασθενών σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Υπολογίζεται ότι οι αιμοκαθαιρόμενοι αλλά και όσοι αιτούνται δαπανών μετακινήσεων, που εκτός από τις αποστάσεις που διανύουν για την αιμοκάθαρση ή τη θεραπεία τους, πρέπει να μεταβαίνουν και στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα για να αποζημιωθούν τα έξοδα μετακίνησης, υπερβαίνουν τους 10 χιλιάδες.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις