Ξαφνική αναστολή λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ξαφνική αναστολή λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού ΣταυρούΧθες βράδυ η διοίκηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού έστειλε επιστολή

ανακοινώνοντας την ξαφνική αναστολή λειτουργίας του ελληνικού τμήματος του οργανισμού, παρά το γεγονός ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη κάνει δεκτούς τους όρους που του είχαν τεθεί.

Το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» αναφέρει ότι στις 2 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ήρθε στην Ελλάδα και ενημερώθηκε από τη νέα προσωρινή διοίκηση ότι και οι τρεις όροι που είχε βάλει ο οργανισμός έχουν γίνει δεκτοί: δηλαδή η εγγραφή των νέων μελών, η σύνταξη του καταστατικού, το οποίο επρόκειτο άμεσα να πάρει και την έγκριση του πρωτοδικείου, και οι εκλογές.

Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αλλά η επιστολή ήρθε νωρίτερα καθώς, όπως προκύπτει, η προσωρινή διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού δεν ανταποκρίθηκε σ' αυτές τις υποχρεώσεις, ούτε στους χρονικούς περιορισμούς.

Πλέον αναμένονται ανακοινώσεις από την προσωρινή διοίκηση και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακληθεί η ακατανόητη απόφαση.

Για την ξαφνική απόφαση τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος λέγοντας: «Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας η διαδικασία αναστολής της σύνδεσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Διεθνή Ομοσπονδία άρχισε χθες το βράδυ. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τη σημερινή διοίκηση και τον πρόεδρό της. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έκανε ό,τι μπορούσε το προηγούμενο διάστημα -πήρε εξάμηνη αναστολή από την Διεθνή Ομοσπονδία με την τοποθέτηση της διοίκησης Αλεξανδρή, σταμάτησε το σερί των δοτών διοικήσεων με την διεξαγωγή εκλογών. Από εκεί και πέρα οι ευθύνες ανήκουν στην σημερινή διοίκηση. Το υπουργείο Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για τη συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου του ΕΕΣ».

Πηγή efsyn.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις