Είκοσι τρόφιμα που δε σας επιβαρύνουν με θερμίδες

Είκοσι τρόφιμα που δε σας επιβαρύνουν με θερμίδες

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν εντοπίσει μια ποικιλία υγιεινών τροφίμων που ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερες θερμίδες από όσες περιέχουν για να τα χωνέψει.

Αυτά είναι:

Μήλα

Βερίκοκα

Παντζάρια

Μπρόκολο

Κουνουπίδι

Σέλινο

Κάρδαμο

Αγγούρι

Σκόρδο

Γκρέιπφρουτ

Πράσινα φασόλια

Kale

Πράσα

Λεμόνια

Μαρούλι

Κρεμμύδια

Σμέουρα

Φράουλες

Γουλί

Καρπούζι

Η συλλογιστική πίσω από τα τρόφιμα με μηδενικές θερμίδες είναι ότι ορισμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν λιγότερες θερμίδες από όσες καίει το σώμα σας για να τα χωνέψει. Έτσι, καταλήγετε να καίτε τις θερμίδες που σας δίνουν, απλά τρώγοντάς τα.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η διατροφή σας πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από αυτές τις τροφές χωρίς θερμίδες, καθώς χρειάζεστε μια ποικιλία από διαφορετικά τρόφιμα καθημερινά για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα με λίγες θερμίδες ή χωρίς θερμίδες μπορεί να ακούγονται δελεαστικά, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτά ως την κύρια διατροφική σας πηγή. Μια ισορροπημένη προσέγγιση της υγιεινής διατροφής είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε την απώλεια κιλών.

Με λίγα λόγια, μπορείτε να φάτε τα πράσινα φασόλια σας, αλλά απολαύστε και το αβοκάντο σας.

Πηγή: in.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις