Τα δυο λαχανικά μαζί καταπολεμούν τον καρκίνο

Τα δυο λαχανικά μαζί καταπολεμούν τον καρκίνοΓια να εξερευνήσουν την προστατευτική δράση των τροφών στην υγεία, οι επιστήμονες έχουν απομονώσει και μελετήσει τις βιταμίνες, τις θρεπτικές ουσίες και άλλες φυσικές ουσίες διάφορων τροφών.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί ότι οι τροφές και τα συστατικά τους δεν δρουν μεμονωμένα, αλλά σε συνέργεια μεταξύ τους.Η συνέργεια των τροφών καθορίζεται ως η προσθετική ή περισσότερο από προσθετική επίδραση των τροφών και θρεπτικών συστατικών στην υγεία.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα διατροφικής συνέργειας. Όταν συνδυάζονται, διάφορες θρεπτικές ουσίες συνεργούν μεταξύ τους, όπως και διάφορες τροφές δρουν σε συνέργεια η μία με την άλλη και μεγεθύνουν η μκία τη θεραπευτική δύναμη της άλλης.Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται χαμηλότερες δόσεις, όταν οι θρεπτικές ουσίες ή οι τροφές καταναλώνονται συνδυαστικά.Μπορούμε να επωφεληθούμε από τη σύγχρονη γνώση της συνεργιστικής επίδρασης των προστατευτικών τροφών για να μεγεθύνουμε και να πολλαπλασιάσουμε την προστατευτική και θεραπευτική αξία τους στη διατροφή μας.

Ντομάτα και μπρόκολο
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cancer Research το 2007, αποδείχθηκε ότι ο συνδυασμός ντομάτας και μπρόκολου ήταν πιο αποτελεσματικό στην επιβράδυνση της ανάπτυξης όγκων από το κάθε ένα από τα λαχανικά ξεχωριστά. Η συνέργεια των δύο λαχανικών δείχνει πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε ποικιλία προστατευτικών τροφών

Πηγή: ygeiamou

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις