ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οδηγίες για το WannaCry από τον διευθυντή του ευρωπαϊκού οργανισμού ασφάλειας δικτύων

 • Πρέπει τα θύματα του κακόβουλου λογισμικού «WannaCry» να πληρώνουν τα λύτρα που ζητούνται;
 • Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους υπολογιστές μας από τον ιό;
 • Απαντήσεις στα παραπάνω δίνει ο διευθυντής διοίκησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), κ. Πάουλο Εμπαντίνιας

Η Taxibeat μαζί με την ActionAid στο πλευρό των προσφύγων

 • Η Taxibeat σε συνεργασία με την ActionAid κάνει ευκολότερη και πιο ασφαλή τη μετακίνηση των προσφύγων που ζουν στα camps Σχιστού και Σκαραμαγκά
 • Οι εταιρείες μετέφρασαν την iOS και την Android εφαρμογή της Taxibeat στα αραβικά

Προσοχή αν κατεβάζετε υπότιτλους – Κίνδυνος για κακόβουλο λογισμικό (video)

Αν κατεβάζετε υπότιτλους είναι σημαντικό να προσέχετε από πού παίρνετε το αρχείο καθώς αποδεικνύεται ότι χάκερς μπορούν να τους μολύνουν με κακόβουλο κώδικα ώστε να εκμεταλλευτούν ευπάθειες σε δημοφιλή media players και να πάρουν τον έλεγχο της συσκευής σας.

Διαθέσιμη και στα ελληνικά η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης στη Google

Διαθέσιμη πλέον και στα ελληνικά είναι η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης στην πλατφόρμα της Google.

Στα δύο λειτουργικά συστήματα, και στο Android και το iOS, θα παρατηρήσετε ότι η Google μπορεί να απαντήσει σε όρους αναζήτησης στα ελληνικά που κυμαίνονται από τον καιρό μέχρι το ποδόσφαιρο.

Τεχνητή Νοημοσύνη vs Άνθρωπος 1-0 (εικόνες – videos)

Μία ακόμη νίκη της Τεχνητής Νοημοσύνης «σε βάρος» της ανθρώπινης παρουσίας. Ο λόγος για το AlphaGo που έχει αναπτύξει η DeepMind της Google και πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κατάφερε να νικήσει τον πρώτο από τους αγώνες του κινεζικού παιχνιδιού Go, ενάντια στον πρωταθλητή, Κε Τζι.

Γιατί τα Windows 7 επηρεάστηκαν περισσότερο από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry

Το λειτουργικό σύστημα που επηρεάστηκε περισσότερο από την πρόσφατη κυβερνο-επίθεση με το κακόβουλο λογισμικό WannaCry ήταν τα Windows 7 της Microsoft, σύμφωνα με εταιρείες κυβερνο-ασφάλειας, όπως η Kaspersky Lab και η BitSight.

Το Instagram θα επιτρέπει την προσωρινή απόκρυψη φωτογραφιών

Μια νέα υπηρεσία την οποία ονομάζει «Archive» λανσάρει το Instagram δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αποκρύπτουν προσωρινά  – αντί να σβήνουν – όσες φωτογραφίες θεωρούν πως δεν είναι καλές.

Όταν μια φωτογραφία αρχειοθετείται στην ουσία παύει να προβάλλεται δημόσια, όμως ο χρήστης μπορεί να τη δει και οποιαδήποτε στιγμή να την επαναφέρει. 

Μπορούμε να τηγανίσουμε πατάτες ή να βράσουμε καφέ στο… διάστημα;

 • Απαντήσεις στο αν είναι δυνατόν να τηγανίσουμε πατάτες στο διάστημα δίνει το τμήμα Χημείας του ΑΠΘ μετά από πειράματα στο Μπορντό
 • Οι γήινες απολαύσεις θα είναι απαραίτητες αν μια διαστημική αποστολή διαρκεί τουλάχιστον 2 χρόνια

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι… τηγανιτές πατάτες και γενικά το φαινόμενο του βρασμού στο διάστημα απασχολεί ιδιαιτέρως την επιστημονική κοινότητα.

«App της Χρονιάς» η ελληνική εφαρμογή Parkguru – Βοηθά τους οδηγούς να βρουν πάρκινγκ

Ως το «App της Χρονιάς» διακρινόμενο για την καινοτομία και πληρότητά του, βραβεύθηκε το PARKGURU κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Mobile Connected World Conference 2017 και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα «Mobile & Apps Awards».

Τσιπάκι από την ARM που θα εμφυτεύεται για τον «επαναπρογραμματισμό» του εγκεφάλου

 • Τα τσιπάκια θα επιτρέπουν σε ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί στον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη να εκτελούν διάφορα καθήκοντα
 • Η συσκευή θα μπορεί να λαμβάνει και να παρέχει πληροφορίες στον εγκέφαλο
 • Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια πρώιμη έκδοση της τεχνολογίας αλλά θα χρειαστεί αρκετό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα

Το «κινέζικο Twitter», Weibo, ξεπέρασε σε χρήστες το κανονικό

Οι χρήστες του Sina Weibo, της μέσου κοινωνικής δικτύωσης που είναι γνωστό ως «κινεζικό Twitter», είναι πλέον περισσότεροι από αυτούς από αυτούς που χρησιμοποιούν το κανονικό Twitter.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες έχουν φτάσει τα 340 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 30% αύξηση σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017 της κινέζικης εταιρείας.

Δημιούργησαν το πιο λεπτό ολόγραμμα στον κόσμο – Πώς θα αναδύεται από τις οθόνες (video)

Φανταστείτε την εικόνα του κινητού σας να προεξέχει από την οθόνη και εσείς να βλέπετε ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα.

Μπορεί μέχρι σήμερα να ήταν επιστημονική φαντασία αλλά ερευνητές από την Αυστραλία και την Κίνα άνοιξαν τον δρόμο για την ενσωμάτωση της τρισδιάστατης ολογραφίας στις καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές δημιουργώντας το πιο λεπτό ολόγραμμα στον κόσμο.

Έκθεση αποκαλύπτει το χειρότερο από τα social media για την ψυχική υγεία των νέων

 • Πόσο επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ψυχική υγεία των εφήβων
 • Οι νέοι αξιολόγησαν τα social media με βάση 14 κριτήρια

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας νέας έκθεσης της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας ανάμεσα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram παίρνει τη χειρότερη βαθμολογία, ενώ το YouTube την καλύτερη, όσον αφορά την επίπτωση που έχουν στην ψυχική υγεία των νέων. Το Facebook βρίσκεται κάπου στη μέση.

Google I/O 2017: Εντυπωσιακές εξελίξεις στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (video)

 • Όλα τα νεότερα από τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο Google I/O 2017
 • Φέτος, η Google επικεντρώθηκε κυρίως στους ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς, την AI και το cloud computing
 • Ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το Google Home και στα iPhones της Apple

Οι σημαντικότερες εφαρμογές στους τομείς της Τεχνητής νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο Google I/O 2017 το οποίο απευθύνεται σε προγραμματιστές και ξεκίνησε χθες 17/5 στην Καλιφόρνια.

Οι χάκερς Shadow Brokers απειλούν με νέα κυβερνοεπίθεση – Ποιος ο πιθανός στόχος

 • Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της ομάδας χάκερς Shadow Brokers που απειλούν με νέα κυβερνοεπίθεση
 • Η ίδια ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη της διαρροής εργαλείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση του κακόβουλου λογισμικού WannaCry
 • Ποιοι είναι οι πιθανοί στόχοι τους

Πρόστιμο 110 εκατ. ευρώ στο Facebook για τα προσωπικά δεδομένα στο WhatsApp

 • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 110 εκατομμυρίων ευρώ στο Facebook
 • Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρείχε ανακριβείς πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά του WhatsApp, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα

Το Instagram αντιγράφει το Snapchat προσθέτοντας τα Face Filters

To Instagram συνεχίζει να αναβαθμίζεται αυτή τη φορά υιοθετώντας ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του Snapchat. 

Η νέα αναβάθμιση αφορά στην έκδοση 10.21 του Instagram για συσκευές Android και iOS και προσφέρει τη δυνατότητα των Face Filters, την προσθήκη δηλαδή ειδικών εφέ σε πραγματικό χρόνο τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

H Apple έχει πατεντάρει… δικό της κουτί για πίτσα (εικόνα)

Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά η Apple έχει πατεντάρει το δικό της κουτί για πίτσα ειδικά για τους εργαζόμενους της στο νέο campus της εταιρείας που θα είναι έτοιμο σε λίγο καιρό.

Το Wired παρουσίασε αποκλειστικές φωτογραφίες από τον χώρο δίνοντας έμφαση σε καινοτομίες, όπως το ότι αντί για κλιματισμό χρησιμοποιείται water cooling, αλλά και στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως το κουτί πίτσας!

Εκτύπωσαν τρισδιάστατα ωοθήκες που παρήγαγαν υγιή ποντικάκια

 • Τρισδιάστατα εκτυπωμένες ωοθήκες έκαναν στείρα ποντίκια να γεννήσουν ποντικάκια
 • Οι τεχνητές ωοθήκες προορίζονται για γυναίκες που έχουν χάσει τη γονιμότητά τους

Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν βιοπροσθετικές ωοθήκες μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης οι οποίες είχαν κανονικά ωορρηξία και παρήγαγαν υγιή ποντικάκια.

Οι τεχνητές ωοθήκες προορίζονται για γυναίκες που έχουν χάσει τη γονιμότητά τους και την ομαλή ορμονική λειτουργία τους, π.χ. μετά από θεραπεία για παιδικό καρκίνο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει στο Ζάππειο το Music World Expo 2017

H Music World Expo 2017, ο απόλυτος προορισμός για τους μουσικούς και τους ανθρώπους του ήχου και του φωτισμού, ανοίγει τις πύλες της αυτή την Παρασκευή 19 Μαΐου φιλοξενώντας εκατοντάδες νέα προϊόντα (αρκετά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στη χώρα μας), που θα ενθουσιάσουν μουσικούς και DJ’s, καθώς και τους επαγγελματίες του ήχου, του φωτισμού και του visual που και φέτος αναμένεται να επισκεφθούν μαζικά τη διοργάνωση.

O Έλον Μασκ παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του απίθανου project με τα υπόγεια τούνελ

Το εντυπωσιακό project του εκκεντρικού επιχειρηματία Έλον Μασκ για τη δημιουργία ενός δικτύου υπόγειων σηράγγων στο Λος Άντζελες που θα λύσει το πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος στην πόλη, παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά.

Πλησιάζει το τέλος του MP3 format

 • Το πιο δημοφιλές format για αποθήκευση και αναπαραγωγή μουσικής θα αποτελέσει σταδιακά παρελθόν
 • Μοντέρνοι ISO-MPEG codecs όπως είναι της οικογένειας AAC ή το μελλοντικό MPEG-H θα το αντικαταστήσουν

Έφερε δραστικές αλλαγές στην εμπορική βιομηχανία μουσικής στη δεκαετία του ’90 αλλά σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Ο λόγος για το MP3 format που σιγά σιγά θα αποτελέσει παρελθόν.

Πώς να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από τον ιό ransomware που «ζητά» λύτρα

 • Η ενεργοποίηση της αυτόματης αναβάθμισης των Windows θα προστατεύσει τον προσωπικό σας υπολογιστή ενώ σημαντικό είναι να δημιουργήσει κανείς αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων
 • Αν κάποιος πέσει θύμα της επίθεση δεν θα πρέπει να πληρώσει τα λύτρα

Τα ηχητικά συστήματα που θα παρουσιαστούν στη Music World Expo 2017

Οι διοργανωτές της Music World Expo 2017 (19-21 Μαΐου 2017 – Ζάππειο Μέγαρο) ανακοίνωσαν τα ηχητικά συστήματα που θα παρουσιαστούν ως demo στο ειδικά διαμορφωμένο outdoor stage στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Τα συστήματα που θα επιδειχθούν φέτος είναι small και medium scale format, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των περισσότερων Ελληνικών παραγωγών και είναι κατάλληλα για Live και Installation εφαρμογές σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.

Πώς να τραβάς τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο με το iPhone (video)

Δεν αρκεί μόνο να έχεις στα χέρια σου ένα iPhone για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες ή να τραβήξεις τα πιο εντυπωσιακά βίντεο. Θα πρέπει να ξέρεις τα μυστικά tips ή πώς να χειρίζεσαι καλύτερα τις λειτουργίες των συσκευών της Apple.

Για τον λόγο ο αμερικανικός κολοσσός δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο με εξαιρετικές συμβουλές και τις βέλτιστες πρακτικές για να βγάζετε τις καλύτερες φωτογραφίες μέσω του iPhone σας.

«Χρόνια πολλά μαμά» – Η Google γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας (εικόνα)

Ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας το Doodle της Google είναι αφιερωμένο στις μαμάδες όλου του κοσμου.

Με μια σειρά εικόνων με πρωταγωνίστρια μια μητέρα κάκτο το Doodle αποτυπώνει πτυχές της ζωής από την στιγμή της γέννησης και μετά. Η μανούλα κάκτος ποτίζει, φροντίζει και μαθαίνει στο μικρό της όλα τα αναγκαία για την ζωή, όπως θα έκανε και κάθε μητέρα στο παιδί της.

Με τον Κινέζο αν. υπουργό Βιομηχανίας, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής συναντήθηκε ο Παππάς

«Η Ελλάδα εμβαθύνει και διευρύνει, με ταχείς ρυθμούς, τη στρατηγική της σχέση με την Κίνα, με μοχλό όχι μόνο τις οικονομικές-επενδυτικές συνεργασίες αλλά και τις συνέργειες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, τον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, και την οπτικοακουστική πολιτιστική βιομηχανία», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντηση που είχε, στο Πεκίνο, με ανώτατα στελέχη κινεζικής ραδιοτηλεοπτικής Αρχής, επίσης του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενη

Κάποιοι είδαν… ενδείξεις ύπαρξης εξωγήινων σε μια φωτογραφία της NASA (εικόνες)

Οι λάτρεις των εξωγήινων και όσοι «ψάχνονται» για να βρουν στοιχεία ύπαρξής τους υποστηρίζουν, σύμφωνα με τη Mirror, ότι μια φωτογραφία της NASA, την οποία η υπηρεσία έχει δημοσιεύσει στο διαδίκτυο περιλαμβάνει ένδειξη εξωγήινης ζωής. 

Τι σημαίνει το μωβ λουλούδι που πρόσθεσε προσωρινά στα reactions το Facebook;

Το emoji ενός μωβ λουλουδιού έκανε την εμφάνισή του ανάμεσα στα reactions που έχει εισάγει το Facebook για να μπορεί κανείς να σχολιάσει τα ποστ των φίλων του ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.