Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με την ΟΛΣΑ

Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με την ΟΛΣΑ

Μόνη λύση για το προσφυγικό στη Λέσβο είναι η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα και η ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την επιβολή νέας δομής στο νησί, τόνισαν όλες οι πλευρές κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/2 στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

«Η αποσυμφόρηση θα είναι τόσο προς όφελος των συντοπιτών μας όσο και των εξαθλιωμένων προσφύγων» υπογράμμισε ο βουλευτής Ν. Λέσβου και πρότεινε ως πρώτο βήμα  άμεσης αποσυμφόρησης, τη μεταφορά 4.000 ατόμων (3.500 που έχουν λάβει άρση γεωγραφικού περιορισμού και 500 που έχουν μπει σε καθεστώς ευαλωτότητας), συμπληρώνοντας πως απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να επιταχυνθεί σημαντικά η εξέταση των αιτήσεων.

Ο κ. Μπουρνούς επεσήμανε την επιτυχία και τη μαζικότητα που είχε η πρόσφατη κινητοποίηση των νησιωτών έξω από τη Βουλή, που ήρθε ως απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των επιτάξεων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη για αγώνα σε θεσμικό και νομικό επίπεδο και στη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στα αυταρχικά και αδιέξοδα σχέδια της κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία των Λεσβιακών Συλλόγων  αποτελούνταν από τον πρόεδρο της ΟΛΣΑ, Νεκτάριο Βακάλη, την Χρύσα Καλλονιάτου (Στύψη), τον Γιώργο Ευαγγέλου και τον Γιάννη Κραντίνο (Συκαμιά), τον Σταύρο Παρασκευά (Βρίσα), τον Παναγιώτη Βαμβουρέλλη (Αγιάσος) τον Παρασκευά Σαμαρά (Πλωμάρι) και τον Λευτέρη Καπετανά (Νάπη).

The post Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με την ΟΛΣΑ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις