Ξεκίνησαν και πάλι τα προβλήματα  μεταφοράς εμπορευμάτων στον Νομό της Σάμου

Ξεκίνησαν και πάλι τα προβλήματα  μεταφοράς εμπορευμάτων στον Νομό της Σάμου

Δεν άργησαν να φανούν τα εμπόδια στην μετακίνηση των εμπορευμάτων από πολύ νωρίς φέτος. Μόλις ξεκίνησε η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών προς τα νησιά, μεγάλος αριθμός φορτηγών παρέμεινε στον Πειραιά, ενώ κάποια από αυτά μετέφεραν ευπαθή προϊόντα που προορίζονται για την τροφοδοσία των νησιών του Νομού Σάμου, τα οποία κινδυνεύουν να  καταστραφούν. Για το λόγο αυτό ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου  με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον βουλευτή του νομού και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ζητά την άμεση επίλυση του θέματος.

Στην επιστολή του ο κ. Κυριαζής αναφέρει:

 

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την έναρξη  των ελεύθερων μετακινήσεων στα νησιά διογκώθηκε το ήδη υπάρχων πρόβλημα της μεταφοράς εμπορευμάτων στο Νομό Σάμου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 26/05 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τον Νομό Σάμο περίπου 30 φορτηγά μεταφέροντας εμπορεύματα, τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα και τα οποία δεν θα μπορέσουν ταξιδέψουν με το σημερινό δρομολόγιο στις 16:00 με το Blue Star Myconos. 

Συνέπεια αυτού είναι, να παραμένει συνεχώς στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλος αριθμός φορτηγών με προορισμό τον Νομό Σάμου, αναμένοντας τα επόμενα δρομολόγια, είτε αυτό της Πέμπτης με πλοίο RORO και την περίπτωση να υπάρχει διαθέσιμος  χώρος για Σάμο, είτε το προγραμματισμένο δρομολόγιο της Παρασκευής του Blue Star Myconos.

Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται και χειροτερεύει καθώς  έρχονται να προστεθούν και τα νέα φορτηγά που καταφτάνουν στο λιμάνι, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό αυτών που παραμένουν στον Πειραιά.  Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται μόνο το θέμα της καταστροφής ευπαθών προϊόντων αλλά και της τροφοδοσίας των νησιών με προϊόντα πρώτης ανάγκης. 

 

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

The post Ξεκίνησαν και πάλι τα προβλήματα  μεταφοράς εμπορευμάτων στον Νομό της Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις