Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί – μια στιγμή αφηρημάδας, ένας λάθος υπολογισμός στην κουζίνα, και ξαφνικά το τέλεια σχεδιασμένο γεύμα μας κατακλύζεται από τη… φλόγα του υπερβολικού πιπεριού. Πριν τα παρατήσεις και παραγγείλεις φαγητό απ’ έξω, μάθε απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να σώσεις το πιάτο σου. Η αραίωση είναι το κλειδί Ο πιο απλός τρόπος για να διορθώσεις ένα υπερβολικά πιπεράτο πιάτο είναι να αραιώσεις το μπαχαρικό. Αν η συνταγή στο επιτρέπει, πρόσθεσε περισσότερα από τα υπόλοιπα συστατικά σε αναλογία με το πιπέρι. Αυτό μπορεί να σημαίνει αύξηση της ποσότητας του ζωμού, των λαχανικών ή άλλων μη πικάντικων στοιχείων στο πιάτο σου. Διανέμοντας τη θερμότητα σε μεγαλύτερο όγκο, μπορείς να μειώσεις σημαντικά τη συνολική αίσθηση του πιπεριού. Εξουδετερώστε με γαλακτοκομικά προϊόντα Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, η κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σου στην καταπολέμηση της περίσσειας πιπεριού. Τα λιπαρά στα γαλακτοκομικά βοηθούν στην απορρόφηση και την εξουδετέρωση της θερμότητας από το πιπέρι. Σκέψου να […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.