Take away μπαρ: Οι εικόνες που προκάλεσαν την οργή του Χαρδαλιά

Take away μπαρ: Οι εικόνες που προκάλεσαν την οργή του Χαρδαλιά

Η καραντίνα του κορονοϊού τελείωσε και το πρώτο βράδυ αρκετοί ήταν οι Βολιώτες που αποφάσισαν να το ρίξουν ...έξω, αφού η επαφή με κόσμο, η νύχτα και το ποτό φαίνεται να τους έλειψαν. Οι εικόνες που προκάλεσαν την οργή Χαρδαλιά.

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε στα στενά της συνοικίας των Παλαιών, στο opening γνωστού μαγαζιού που φτιάχνει κοκτέιλ take away.

Αυτές τις σκηνές κατέκρινε και ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται και ότι οι λίγοι κάνουν κακό στην προσπάθεια των πολλών.

Οργή Χαρδαλιά για take away 1

Εκατοντάδες Βολιώτες νεαρής ηλικίας έφτασαν στο σημείο για να απολαύσουν τη βραδιά μαζί με παρέα και το ποτό τους.

Ο συνωστισμός προκάλεσε και την παρέμβαση της Αστυνομίας, αφού περιπολικό έφτασε στο σημείο για συστάσεις στην τήρηση των αποστάσεων.

Οργή Χαρδαλιά για take away

Η προειδοποίηση Χαρδαλιά

Αυστηρή προειδοποίηση και ισχυρή σύσταση σε όσους κατάφορα παίζουν με τη δημόσια υγεία απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, με αφορμή φαινόμενα συγχρωτισμού σε καφέ μπαρ στις 11 το βράδυ, χθες, πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Οι συστάσεις για αποφυγή του συγχρωτισμού βασίζονται σε πραγματικά και επιδημιολογικά δεδομένα με πραγματικούς κινδύνους εξάπλωσης του ιού και της νόσου, είπε ο υφυπουργός και τόνισε πως «είναι κρίμα, πάλι, κάποιοι λίγοι να παίζουν με την προσπάθεια των πολλών. Ο ιός είναι εδώ, ανάμεσά μας, και αν κάποιοι αδιαφορούν και για τον ιό και για τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν, η ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να πάρει μέτρα». Όπως είπε, «η εικόνα καφέ μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια, να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά, με τους πελάτες - πολίτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης και χωρίς να αισθάνονται ότι συμβαίνει το παραμικρό, αν και σε μικρή κλίμακα προσβάλλει βάναυσα όλους μας». Η εικόνα αυτή, συνέχισε, προσβάλλει όλους εκείνους που καθολικά, με απίστευτη πειθαρχεία κινήθηκαν χθες και μετακινήθηκαν και σήμερα τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. «Προσβάλλει εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή, με γνώμονα πώς δεν θα επιτρέψουμε την εξάπλωση της νόσου και πώς θα προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας των ευπαθών ομάδων. Προσβάλλει τη νοημοσύνη και προκαλεί τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης που με υπομονή και καρτερικότητα ακολουθούν τις οδηγίες και παρά την τεράστια οικονομική και όχι μόνο πίεση, αντιλαμβάνονται τη στρατηγική μας και με περισσή ευθύνη, περιμένουν την άρση της απαγόρευσης».

Ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδειά τους. Δηλαδή να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο. «Take away σε ποτά, από τα καφέ ή τα καφέ -μπάρ δεν επιτρέπεται, όπως επίσης δεν επιτρέπεται και στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. 'Ατυπα πάρτι και συγχρωτισμός έξω από καφέ - μπάρ με το πρόσχημα της take away διάθεσης ποτών, απλά απαγορεύεται», σημείωσε.

Απηύθυνε ισχυρή σύσταση συμμόρφωσης και τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων και για αυτή την περίπτωση. Για τους παραβάτες, υπενθύμισε, ότι υπάρχει πρόστιμο και για τις επιχειρήσεις υπάρχουν πέραν του προστίμου και διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους. «Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Θα πάρουμε νέα μέτρα εάν κάποιοι επιμένουν να μην τηρούν τους κανόνες

«Πατούν πόδι» οι εκπαιδευτικοί: Αρνούνται να πάνε στα σχολεία

Άρση περιοριστικών μέτρων στην εστίαση: Ανοίγουν 1η Ιουνίου με τραπεζάκια έξω

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις ειδικές κατηγορίες - Σε δύο φάσεις οι πληρωμές

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις