Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών: Ανησυχία και βέλη παντού

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών: Ανησυχία και βέλη παντού

Επανέρχεται η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Σερρών με επιστολή της σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών, υποστηρίζοντας πως λειτουργεί στα όρια (ή και εκτός) ασφαλείας.

Παράλληλα, εναντιώνεται στην πολιτική στον χώρο της υγείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ζητώντας άμεσα και ταχύτατα προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών που να καλύπτουν τις ανάγκες του νομού, και επαναφέρει το ζήτημα της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών.

Σχετικά με δηλώσεις εκπροσώπων φορέων για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου αναφέρει «σε μια εποχή που οι ζωές Υγειονομικών και Ασθενών βρίσκονται στα όρια (ή και εκτός) της ασφάλειας, εσείς συνεχίζετε να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η “Γη είναι επίπεδη”…
Όσο και να θέλετε να βγάλετε λάδι την πολιτική που εφαρμόζεται στην Υγεία, η πραγματικότητα σας έχει ξεγυμνώσει και είναι πλέον ολοφάνερο σε όλο το λαό, ότι όταν η Υγεία μπαίνει στη ζυγαριά κόστους-οφέλους, αρχίζεις και μετράς θύματα
…»

Τα αιτήματα της ΕΝΙΝΣ είναι:
Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με διαδικασίες ταχύτατες, άμεση πρόσληψη και των 4 παθολόγων που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους στην προκήρυξη για τη θέση Παθολόγου -να επιστρέψει ο παθολόγος που μετακινήθηκε στη Δράμα.
Από τις προκηρύξεις που έχουν γίνει εντός του έτους να προσληφθούν περισσότεροι από ένας γιατροί που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους σε ειδικότητες που έχουν ανάγκη (πχ Καρδιολογία, Ακτινολογία, Παιδιατρική, Νεφρολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία).
Να επιστρέψει στη θέση του ο Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Σερρών που έχει τοποθετηθεί σε θέση Διοικητή ΕΚΑΒ.
Να διοριστούν όλοι οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται στις λίστες αναμονής του Νοσοκομείου. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
Να δοθούν άμεσα κίνητρα για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.
Να επιστρατευθούν ιδιώτες γιατροί με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο Σερρών και για την αντικατάσταση νοσούντων ιατρών που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις