Δείχνει τα δόντια του ο «Λέανδρος» – Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία (video)

Δείχνει τα δόντια του ο «Λέανδρος» – Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία (video)

Στους ρυθμούς της κακοκαιρίας «Λέανδρος» κινείται η Ελλάδα. Σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες αναμένονται από την Πέμπτη, ενώ ήδη οι κάτοικοι σε Έβρο, Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη μετρούν τις πληγές τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι νεροποντές προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών και καλλιέργειες θάφτηκαν στις λάσπες.

Στον Έβρο επτά οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ 110.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.

Μετά τη λαχτάρα που τράβηξαν γονείς και μαθητές του δημοτικού και νηπιαγωγείου της κοινότητας Απελού στην Αλεξανδρούπολη, όταν αποκλείστηκαν μέσα στη σχολική μονάδα από τα νερά, το σχολείο της περιοχής λειτούργησε και πάλι την Τετάρτη.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία θάφτηκαν μέσα στα λασπόνερα.

Στη Φαρκαδόνα, ο Πηνειός υπερχείλισε και μετέτρεψε σε λίμνη τις καλλιέργειες σιτηρών και τριφυλλιών. Από την άλλη πλευρά του δήμου, τα νερά έφτασαν μέχρι την άσφαλτο της γέφυρας.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις