Και επίσημα αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες - Ποιοι εξαιρούνται


Σε ισχύ τίθεται από την επόμενη σειρά κατάταξης η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς για όσους δεν υπηρετούν σε μονάδες της παραμεθορίου, σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ..Συγκεκριμένα, το ΚΥΣΕΑ, αποφάσισε την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς μετά από εισήγηση των Γενικών Επιτελείων. Στην ουσία εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των όσων υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Αεροπορία (12 μήνες αντί για 9 που ισχύει σήμερα).
Από την απόφαση εξαιρούνται και τα Σώματα Εκστρατείας, δηλαδή οι ειδικές δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι για όσους οπλίτες υπηρετούν στην παραμεθόριο παραμένει η θητεία των 9 μηνών. Το ίδιο ισχύει και για όσους υπηρετούν στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ).
Παράλληλα, σημειώνεται ότι όσοι οπλίτες κάνουν μειωμένη θητεία στην παραμεθόριο (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ) θα υπηρετούν 8 μήνες αντί για 9 μήνες που είναι σήμερα.
Σε σχέση με τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Ναυτικού και της Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις