Παρελήφθησαν 100.000 νέες δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Ξεπέρασαν τους 176.000 οι εμβολιασμοί

Παρελήφθησαν 100.000 νέες δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Ξεπέρασαν τους 176.000 οι εμβολιασμοί

Ξεπέρασαν τους 176.000 οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα με τους ρυθμούς να χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως ικανοποιητικοί αν και όπως σημειώνεται ο ρυθμός εμβολιασμού εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Την ίδια στιγμή ο ρυθμός εμβολιασμού έχει αυξηθεί και είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες ο μέσος όρος ξεπερνά τους 16.000

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έως την αρχή του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί ο στόχος να έχουν εμβολιαστεί οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πολιτών και επισήμανε πως λειτουργούν σήμερα 390 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία και θα αναπτύσσονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

«Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού» επισήμανε και ενημέρωσε ότι «ο μέσος όρος των τελευταίων ημερών ξεπερνά τις 16 χιλιάδες εμβολιασμούς, ενώ έχουν χαθεί λιγότερες από 500 δόσεις εμβολίων με τον μηχανισμό αναπλήρωσης που έχει αναπτυχθεί». «Με βάση και τους σημερινούς εμβολιασμούς η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών» υπογράμμισε

Παράλληλα ο κος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε λάβει 815.000 δόσεις από την Pfizer και μέχρι τέλος Μαρτίου 1.415.000 δόσεις συνολικά.

Από την AstraZeneca θα παραλάβουμε 410.000 δόσεις μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και άλλες 330.000 μέχρι τέλη Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους έχουν πραγματοποιηθεί 16.271 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα στις 5 το απόγευμα, σύνολο 176.689 με 16.8809 να αφορούν την πρώτη δόση και 7.880 να αφορούν και τις δύο.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στα κρούσματα στο γηροκομείο Αμαρουσίου, επεσήμανε και πάλι την ανάγκη τήρησης των μέτρων, καθώς όπως τόνισε οι ηλικιωμένοι, είχαν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου και αυτή δεν εξασφαλίζει την πλήρη αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις