Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Τζιουζέπε Κόντε – Ξεκινούν οι προεδρικές διαβουλεύσεις

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Τζιουζέπε Κόντε – Ξεκινούν οι προεδρικές διαβουλεύσεις

Δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε έκανε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο πρόεδρος κάλεσε την παρούσα κυβέρνηση να συνεχίζει το έργο της μέχρι να επιλυθεί η πολιτική κρίση.

Οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα. Στις διαβουλεύσεις αυτές αναμένεται να πάρουν μέρος μόνον οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ενδεχομένως οι αρχηγοί τους, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής που επιβάλλουν τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.

Παράλληλα, θα επιχειρήσει να διαπιστώσει αν ο Κόντε μπορεί να εξασφαλίσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ενισχυμένη κοινοβουλευτική στήριξηή να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε με το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι.

Διαφορετικά, ο πρόεδρος Ματαρέλα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι υπάρχει η αναγκαία συναίνεση, μπορεί να ακολουθήσει την οδό που του επιτρέπει να προχωρήσει στη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με περιορισμένες προγραμματικές προτεραιότητες.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις