Μικρές “πυρκαγιές” του κορονοϊού σε 56 από τις 76 περιφέρειες της χώρας

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, η εξάπλωση των μεταλλάξεων που είναι πιο μεταδοτικές και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έφεραν την παράταση του σκληρού lockdown για μια εβδομάδα, ενώ ανοδική τάση παρουσιάζουν 56 από τις 76 περιφέρειες της χώρας. Όλοι οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση και τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται πολλές μικρές “πυρκαγιές” του ιού σε όλη τη χώρα.

Τα ενεργά κρούσματα ξεπέρασαν τις 12.000 σε όλη τη χώρα, με την Αττική να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται Πειραιάς και δυτικός τομέας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.790 κρούσματα, 371 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 29 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ήδη οριακή.

Ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας – Κριτική της αντιπολίτευσης

Ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και δριμεία είναι η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

“Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας, στο να στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά τους πολίτες. Ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει τα θεμέλια μιας νέας, ακόμη πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης”, αναφέρει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Εδώ και ένα χρόνο αποδεικνύεται πως η πραγματική και σοβαρή διασπορά γίνεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, χώροι, οι οποίοι με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους”, τονίζει το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

“Στο μόνο μάθημα που παίρνει «άριστα» η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο είναι στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας χωρίς ουσία” επισημαίνει ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς.

“Η κυβέρνηση να τσακιστεί να κάνει αυτά που πρέπει, ή να τσακιστεί να φύγει από το πηδάλιο της χώρας”, τονίζει το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ert.gr

Το άρθρο Μικρές “πυρκαγιές” του κορονοϊού σε 56 από τις 76 περιφέρειες της χώρας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις