Άγιος Δημήτριος: Σε κατάληψη όλα τα σχολεία από μια χούφτα υποκινητές, βάζουν λουκέτα και φεύγουν, σε ρόλο παρατηρητή η δήμαρχος Ανδρούτσου (εικόνες, βίντεο)

Άγιος Δημήτριος: Σε κατάληψη όλα τα σχολεία από μια χούφτα υποκινητές, βάζουν λουκέτα και φεύγουν, σε ρόλο παρατηρητή η δήμαρχος Ανδρούτσου (εικόνες, βίντεο)

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες γονείς και μαθητές στον Άγιο Δημήτριο Αττικής καθώς εκεί δεν άνοιξαν ποτέ τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Αιτία είναι μία μικρή ομάδα γονέων και μαθητών, σε διψήφιο αριθμό (μέσα σε έναν πολύ μεγάλο Δήμο) για να κλείσουν όλα τα σχολεία του Δήμου με αλυσίδες και λουκέτα, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να υπάρχουν μέσα καταληψίες.

Η κινητοποίηση έγινε από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα με τα τεστ και τα οποία ήταν περιορισμένης έκτασης. Σε ορισμένα σχολεία , όπως π.χ. το 2ο Γυμνάσιο της πόλης εμφανίστηκαν μόλις πέντε μαθητές οι οποίοι έβαλαν αλυσίδα και λουκέτο στην πόρτα του σχολείου τοποθετώντας στην συνέχεια απέξω και τους κάδους σκουπιδιών που ήταν δίπλα.

Αντίστοιχες σκηνές διαδραματίστηκαν και στα άλλα σχολεία του Δήμου και συνεχίστηκαν όλη την εβδομάδα με αποτέλεσμα στον Άγιο Δημήτριο να μην έχει γίνει καθόλου μάθημα. Ο Σύλλογος Γονέων του Δήμου στηρίζει ανοιχτά τις κινητοποιήσεις με γονείς της περιοχής που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, να υποστηρίζουν ότι εκεί βρίσκονται και άτομα που υποκινούν τα γεγονότα.

sx.agiosdimitrios1

Η συντριπτική πλειοψηφία γονέων και μαθητών επισημαίνουν ότι ο Δήμος είναι άφαντος στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή και μάλιστα με αιτήματα που αφορούν στην προστασία από τον covid , όταν σήμερα σε όλη την Ελλάδα είναι κλειστά μόλις 2 τμήματα και τα κρούσματα να κινούνται γύρω στα 6.000. Η τελευταία φορά που η Δήμαρχος τοποθετήθηκε δημόσια ήταν όταν την προπαραμονή του ανοίγματος των σχολείων διαμαρτυρήθηκε γιατί όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook οι δήμοι έπρεπε να πάρουν την ευθύνη, τελευταία στιγμή για τα τεστ σε όσους δεν είχαν προλάβει να τα προμηθευτούν.

Την Πέμπτη συνεργεία έκοψαν τις αλυσίδες και τα λουκέτα σε σχολεία αλλά την Παρασκευή το πρωί οι ομάδες των καταληψιών και των υποκινητών τους τις τοποθέτησαν ξανά. Την επόμενη μέρα έγινε κινητοποίηση. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση με πορεία προς το Δημαρχείο στην οποία οι συμμετέχοντες δεν ξεπερνούσαν τα 60 με 70 άτομα που ήταν μαθητές καταληψίες και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου.

sx.ag.11

Τα αιτήματα που παρουσίασαν οι μαθητές είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, για την κάλυψη τόσο των αναγκών που ήδη υπάρχουν, όσο και αυτών που θα προκύψουν από την πιθανή νόσηση τους.
  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Να πάρει τώρα πίσω το υπουργείο Παιδείας το ποσοστό 50+1 των μαθητών που θα πρέπει να νοσούν για να κλείσει ένα τμήμα.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία. Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

sx.ag.2

To ίδιο πανομοιότυπο κείμενο αιτημάτων εμφανίστηκε σε όλα τα σχολεία του Δήμου λες και οι μαθητές είχαν καθίσει με επιτροπές τους μέσα στις γιορτές και τα ετοίμασαν. Λίγο αργότερα το...μυστήριο λύθηκε καθώς όλα αυτά βρέθηκαν αναρτημένα στην Ένωση Γονέων μέλη της οποία με ντουντούκες και συνθήματα οργάνωσαν την συγκέντρωση και πορεία της Παρασκευής με συνέχεια στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας.

Κι ενώ η πρώτη εβδομάδα πέρασε χαμένη, οι χιλιάδες γονείς και μαθητές του Αγ. Δημητρίου απαιτούν πιά από την δήμαρχο κ. Μαρία Ανδρούτσου να αναλάβει τις ευθύνες της και να τοποθετηθεί για όσα θλιβερά συμβαίνουν στην πόλη που διοικεί και μάλιστα όχι για πρώτη θητεία.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις