Εκτός από το ψωμί ψωμάκι, θα πούμε και το λάδι λαδάκι φέτος; Παίζει κι αυτό, διότι η ξηρασία και η περιβαλλοντική διαταραχή στη νότια Ευρώπη έχουν μειώσει δραστικά την παραγωγή ελαιολάδου στις δύο μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες, την Ισπανία και την Ιταλία, έχουν αυξηθεί από 50% έως 80% οι τιμές εκεί και στις άλλες χώρες παραγωγούς, μαζί και η Ελλάδα, και έχει διπλασιάσει η ζήτηση και η τιμή του στην Τουρκία.
Εξ ου και η μάλλον πρωτοφανής απόφαση της γειτονικής χώρας να απαγορεύσει τις εξαγωγές ελαιολάδου χύμα ή σε βαρέλια μέχρι να αρχίσει η νέα συγκομιδή σε 3-4 μήνες. Αν το στάρι είναι το πετρέλαιο της διατροφικής κρίσης, το ελαιόλαδο εξελίσσεται στον χρυσό της.
- από ΕφΣυν
Πηγή άρθρου
zoornalistas
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.