Είναι από αυτά που για να τα πιστέψεις δεν φτάνει να τα διαβάσεις, χρειάζεται να τα ακούσεις ή να τα δεις εσύ ο ίδιος, με τα αυτιά και τα μάτια σου. Δυσκολεύεσαι να δεχτείς ότι υπάρχει υποκατάστατο ανθρώπου που πιστεύει ότι οι πολίτες από μια ηλικία και πάνω δεν πρέπει να ψηφίζουν. Πολύ περισσότερο δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι πολιτευτής, όσο ακραίος και να είναι, όσο και αν απευθύνεται σε ένα ρατσιστικό ακροατήριο (οποιουδήποτε είδους ρατσισμού), μπορεί να δηλώνει ότι όσοι έχουν ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας τους «είναι τελειωμένοι» και πρέπει «να τους απαγορευτεί το δικαίωμα ψήφου». Αλήθεια; Ψέματα; Τα ερωτηματικά όχι γιατί δεν πιστεύουμε αυτό που διαβάσαμε (εν προκειμένω στο Παρασκήνιο του intronews.gr) αλλά επειδή δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.
Το κακό είναι ότι οι άνθρωποι κάποιας ηλικίας, ακόμα και κάτω των 70, σπρώχνονται στο περιθώριο με το «έτσι θέλω» και το «έτσι πρέπει», ακόμα και όταν είναι ενεργοί σε πολλούς τομείς. Έτσι έχουν ακουστεί, και μάλιστα όχι από τον ακραίο χώρο, ότι «οι άνθρωποι (οι συνταξιούχοι) δεν πεθαίνουν κιόλας» ή, σε άλλη περίπτωση, ότι «οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο και μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ».
Αλλά να πούμε και το άλλο, για τα καθ' ημάς: Όταν ο ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης) άνοιξε τις βαριές πύλες του για όλους τους εργαζόμενους του ενημερωτικού χώρου, δηλαδή πέραν της ΕΣΗΕΑ και μερικών ακόμα φορέων, άφησε έξω τους συνταξιούχους άλλων Ενώσεων, τα εν ενέργεια ενεργεία μέλη των οποίων στεγάστηκαν πριν από λίγα χρόνια κάτω από τα ασφαλιστικά προνόμια (εξαιρετικά σε κάθε περίπτωση και σωστά) του ΕΔΟΕΑΠ. Αλλά κατά τα άλλα οι απόμαχοι του Τύπου είναι (δεύτερης κατηγορίας!) μέλη των Ενώσεων όπου παραμένουν σαν απόβαρο μιας παλιάς συσκευασίας που άλλαξε και σίγουρα σαν απερχόμενο βαρίδι που ουσιαστικά εντάσσεται στη λογική «μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ».
Σε κάθε περίπτωση ονόματα δεν λέμε, μια και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο –οι παροικούντες γνωρίζουν–, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να ευχηθούμε να μην φτάσουμε και εμείς, οι Έλληνες, στην πλήρη εξαχρείωση του Ιάπωνα καθηγητή οικονομικών που πρότεινε στους ηλικιωμένους της χώρας του να αυτοκτονήσουν μαζικά για το καλό της ιαπωνικής οικονομίας.
Το όνομά του Γιουσούκε Ναρίτα και η ηλικία του 37 ετών. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο γρήγορα θα περάσουν τα 25-30 χρόνια οπότε σύμφωνα με τη θεωρία του θα πρέπει να αυτοκτονήσει. Αυτός ειδικά όχι μόνο για οικονομικό όφελος της κοινωνίας, αλλά και για να την απαλλάξει από απόψεις που δεν απέχουν πολύ από τη ναζιστική ιδεολογία.
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.