Νέα αρχή στις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ – Πώς βλέπει η Ρωσία τη νέα εποχή Μπάιντεν (video)

Νέα αρχή στις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ  – Πώς βλέπει η Ρωσία τη νέα εποχή Μπάιντεν (video)

Aλλάζει και τις διεθνείς ισορροπίες η νέα εποχή Μπάιντεν. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στις σχέσεις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το μήνυμα που έστειλε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι Ευρωπαίοι περιμένουν την επίσκεψη Μπάιντεν στις Βρυξέλλες, για να ξεκινήσει και πρακτικά η νέα εποχή. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Φεβρουάριο.

«Ανυπομονούμε να έχουμε έναν φίλο στον Λευκό Οίκο», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. πρέπει να καταπολεμήσουν μαζί την κλιματική αλλαγή, την πανδημία, τη ρητορική μίσους μέσω πλατφορμών, αλλά και τις ψευδείς ειδήσεις, τις οποίες η ίδια χαρακτήρισε νωρίτερα επικίνδυνες για τη δημοκρατία.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε και στην Κάμαλα Χάρις, χαρακτηρίζοντας ιστορικό επίτευγμα την ανάληψη καθηκόντων από την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως μήνυμα επούλωσης των πληγών ενός διχασμένου έθνους.

Για αναγέννηση των σχέσεων ΗΠΑ – Ε.Ε. έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Σημείωσε ότι σαφώς υπάρχουν διαφορές, όμως «αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ πιο ισχυρά».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις