Κοροναϊός: Κινδυνεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

photo: pexels

Η διαρκής εξάπλωση της ιογενούς πνευμονίας, κάνει αρκετούς πλέον να αναρωτιούνται αν ο κοροναϊός αποτελεί σημαντικό λόγο για να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει πως δεν τίθεται θέμα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας του κοροναϊού.

«Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για αναβολή ή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Θέλουμε να συνεργασθούμε με την κυβέρνηση και να δράσουμε ήρεμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», στο περιθώριο συνάντησης με ανώτερους αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης με τα μέλη της ΔΟΕ, η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κοϊκε, υποσχέθηκε να εφαρμόσει «αυστηρά μέτρα» για την προστασία του πληθυσμού από τον Covid-19 στην πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Ολυμπιακού Χωριού του Τόκιο, Σαμπούρο Καβαμπούτσι, δήλωσε στην συνάντηση, πως ελπίζει ότι θα αυξηθεί η υγρασία στον αέρα προκειμένου να εξαλειφθεί ο ιός. «Έχουμε την εποχή των βροχών που θα μπορούσε να νικήσει τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Μόλις 161 ημέρες πριν από την Τελετή Εναρξης, της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, τίθενται συχνά ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενη αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, εάν ο κοροναϊός, που ονομάσθηκε Covid-19, εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ασία.

Ο πρώτος θάνατος στην Ιαπωνία, ανακοινώθηκε την Πέμπτη (13/2) από τις Αρχές και πρόκειται για μια 80χρονη γυναίκα σε περιοχή κοντά στο Τόκιο. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές, εάν ο κορωναϊός ήταν η άμεση αιτία θανάτου.

Η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, γνωστή σήμερα ως Covid-19, έχει ήδη προκαλέσει την αναβολή μιας σειράς αθλητικών εκδηλώσεων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των προολυμπιακών τουρνουά, αλλά και του Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ενα, που επρόκειτο να γίνει στη Σανγκάη. Η Ιαπωνία απαριθμεί σήμερα, σχεδόν τριάντα θετικές περιπτώσεις στην επικράτειά της. Επιπλέον, μολύνθηκαν 218 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στην Ιαπωνία, σύμφωνα με μια τελευταία καταμέτρηση την Πέμπτη (13/2).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Εφθασαν τους 1380 οι νεκροί στην Κίνα - 122 θύματα σε ένα 24ωρο

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις