Περισσότερος πολιτικός πολιτισμός στο τελευταίο Ντιμπέιτ στις ΗΠΑ (video)

Περισσότερος πολιτικός πολιτισμός στο τελευταίο Ντιμπέιτ στις ΗΠΑ (video)

Την κρισιμότατη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Ρεπουμπλικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, μετέδωσε απευθείας με διερμηνεία η ΕΡΤ1, στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής 23ης Οκτωβρίου 2020.

Πρόκειται για τη δεύτερη και τελευταία τηλεμαχία μεταξύ του Προέδρου και του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, που διεξήχθη δώδεκα μόλις ημέρες πριν από τις κρισιμότατες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το δεύτερο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία θα διεξαγόταν κανονικά την περασμένη εβδομάδα, όμως ακυρώθηκε αφού ο Τραμπ αρνήθηκε να συμμετάσχει καθώς αποφασίστηκε να γίνει ψηφιακά, επειδή ο πρόεδρος είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Ο Τραμπ υποβλήθηκε σε τεστ μερικές ώρες πριν από την τηλεοπτική εκπομπή και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους που ταξίδευαν στο Νάσβιλ με το προεδρικό αεροσκάφος ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Μαρκ Μέντοους.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση έγινε υπό την σκιά και των νέων κανόνων που τέθηκαν σε εφαρμογή, προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση και οι διακοπές που χαρακτήρισαν την πρώτη συνάντηση των δύο υποψηφίων.

Παρά τον πολιτικό πολιτισμό που επικράτησε σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση οι δύο μονομάχοι είχαν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα αιχμηρά ξίφη τους σε αρκετές περιπτώσεις. Ιδιαίτερα μετά το οριοθετημένο δίλεπτο. Σημείο αντιπαράθεσης η Οικονομία, η υγεία και η διαχείριση στο θέμα του κορονοϊού, τα ενεργειακά, ο ρατσισμός, τα οικονομικά των δύο αντιπάλων.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις