Γαλλία: Πάνω από 70.000 θάνατοι από κορονοϊό

Γαλλία: Πάνω από 70.000 θάνατοι από κορονοϊό

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στη Γαλλία. Η Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 70.142 ανθρώπους, καθώς άλλοι 196 ασθενείς υπέκυψαν στη νόσο το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει υψηλός, στα 21.406, στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Το ποσοστό θετικότητας παραμένει στο 6,5%.

Ασφυκτική πίεση εξακολουθούν να δέχονται τα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται 24.985 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 1.199 εισήχθησαν το τελευταίο 24ωρο. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 2.731 ασθενείς, οι 188 εισήχθησαν το Σάββατο.

Η Γαλλία εφαρμόζει από το Σάββατο γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00, λόγω των ανησυχιών για νέα έξαρση της επιδημίας εξαιτίας των νέων στελεχών του κορονοϊού που θεωρούνται μεταδοτικότερα.

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική μέχρι σήμερα για την σημαντική μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων, ενώ η εκστρατεία του εμβολιασμού μόλις ξεκίνησε στη Γαλλία.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις