Συνάντηση Ερντογάν - Τατάρ στην Άγκυρα πριν από την πενταμερή για το Κυπριακό

Συνάντηση Ερντογάν - Τατάρ στην Άγκυρα πριν από την πενταμερή για το Κυπριακό

Μετά την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο τουρκοκύπριος ηγέτης θα αξιολογήσουν τη νέα πολιτική της γειτονικής χώρας

Επαφές γίνονται και στην τουρκική πλευρά πριν από την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό και τη Δευτέρα (26/04) προγραμματίστηκε στην Άγκυρα συνάντηση του τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, με βάση και τα όσα είπε ο Ερσίν Τατάρ, οι δύο ηγέτες θα αξιολογήσουν τη νέα πολιτική της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς στη βάση της των δύο κρατών και της κυριαρχικής ισότητας. Ο τούρκος πρόεδρος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες λεπτομέρειες από πλευράς των τουρκοκυπρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η πενταμερής διάσκεψη στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου με τη συμμετοχή των εγγυητριών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε τη μορφή των συνομιλιών. «Η συνάντηση στη Γενεύη θα είναι άτυπη. Δε θα διεξαχθούν νέες διαπραγματεύσεις εκεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ερσίν Τατάρ μετά τη συνάντησή τους στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Οι συνομιλίες της Γενεύης έχουν σκοπό την αναζήτηση ενός κοινού εδάφους για διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι «σίγουρα δεν θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

{https://twitter.com/EmineEr82227654/status/1383127430190280706?s=20}

Διαβάστε ακόμα:

Βολές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας, Κύπρου και Γαλλίας: «Ο Δένδιας με στεναχώρησε, δεν ήταν ειλικρινής»

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις