Βρετανία: Ενισχυτική δόση σε άτομα άνω των 50 ετών

Βρετανία: Ενισχυτική δόση σε άτομα άνω των 50 ετών

Οι Βρετανοί ηλικίας άνω των 50 ετών, τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και οι επαγγελματίες της υγείας είναι επιλέξιμοι για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19.

Η απόφαση αυτή έρχεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος ευρείας κλίμακας που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της εξασθένισης της ανοσίας στον πληθυσμό και την αποτροπή μιας νέας κρίσης στο σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα άτομα θα γίνονται επιλέξιμα για τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Για την ενισχυτική δόση θα προσφέρεται ένα εμβόλιο mRNA - είτε της Moderna είτε κατά το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, καθώς τα δεδομένα από τη μελέτη CovBoost του πανεπιστημίου Southampton επιβεβαίωσαν ότι τα εμβόλια αυτά προκαλούν καλύτερη ανοσοαπόκριση.

Το ενισχυτικό πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο πήρε το «πράσινο φως» από τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, θα «τρέξουν» σε μεγάλο βαθμό γενικοί ιατροί και φαρμακεία.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις