Συρία: Οι αρχές εκτέλεσαν 24 ανθρώπους για τις πυρκαγιές του 2020

Συρία: Οι αρχές εκτέλεσαν 24 ανθρώπους για τις πυρκαγιές του 2020

Οι συριακές αρχές εκτέλεσαν 24 ανθρώπους που κατηγορούνταν για την πρόκληση των δασικών πυρκαγιών που σάρωσαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2020

Οι 24 «εγκληματίες» εκτελέστηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται η ταυτότητά τους, αλλά ούτε και ο τόπος ή η μέθοδος της εκτέλεσης.

«Κατηγορούνταν ότι διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες προκαλώντας πυρκαγιές με τη χρήση εύφλεκτων υλικών. Οι πυρκαγιές αυτές προκάλεσαν θανάτους και κατέστρεψαν κρατικές υποδομές και δημόσιες περιουσίες», δήλωσε το υπουργείο.

Άλλοι 20 άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε ποινές από 10 χρόνια φυλάκισης έως ισόβια καταναγκαστικά έργα.

Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση, οι καταδικασθέντες «ομολόγησαν ότι είχαν πραγματοποιήσει συναντήσεις για να οργανώσουν τους εμπρησμούς και ότι προκάλεσαν τις πυρκαγιές».

Υπενθυμίζεται πως οι φωτιές αυτές είχαν καταστρέψει τις επαρχίες της Λαττάκειας και της Ταρτούς στην ακτή της Μεσογείου και την επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία.

Οι φωτιές που κατέστρεψαν σχεδόν 130.000 στρέμματα γεωργικής γης και 110.000 στρέμματα δάσους, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερες από 370 κατοικίες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι συριακές αρχές συνεχίζουν να καταφεύγουν στη μέθοδο του απαγχονισμού.

Η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της για τις καταδίκες με θανατική ποινή ότι «ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορίες που ανέφεραν ότι εκτελέσεις σημειώθηκαν στη Συρία το 2020», αλλά ότι δεν διέθετε αρκετές πληροφορίες «για να ορίσει έναν ελάχιστο αξιόπιστο αριθμό».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις