Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική
Κουτσομπολιό

Main navigation

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • COVID-19

Breadcrumb

  1. Αρχική
  2. ΔΙΕΘΝΗ

Φονικοί καύσωνες λόγω κλιματικής αλλαγής, πάνω από 20.000 θάνατοι στη δυτική Ευρώπη

Πέμ, 24/11/2022 - 23:59
Φονικοί καύσωνες λόγω κλιματικής αλλαγής, πάνω από 20.000 θάνατοι στη δυτική Ευρώπη

Περισσότεροι από 20.000 θάνατοι στη δυτική Ευρώπη συνδέονται με τους καύσωνες, οι οποίοι θεωρούνται απόρροια της κλιματικής αλλαγής. 

Οι θερινοί καύσωνες στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Βρετανία οδήγησαν σε περισσότερους από 20.000 «υπερβάλλοντες» θανάτους, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα και περιλαμβάνει συγκεντρωτικά, επίσημα στοιχεία.

Από το Παρίσι μέχρι το Λονδίνο, ο υδράργυρος έφτασε ή και ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου φέτος το καλοκαίρι. Οι ειδικοί επί του κλίματος της ομάδας επιστημόνων World Weather Attribution (WWA) διαπίστωσαν ότι τόσο υψηλές θερμοκρασίες θα ήταν «πρακτικά αδύνατον» να σημειωθούν χωρίς την κλιματική αλλαγή.

Ένας καύσωνας το 2003 προκάλεσε περισσότερους από 70.000 πλεονάζοντες θανάτους στην Ευρώπη –κυρίως στη Γαλλία– και οδήγησε πολλές χώρες να εφαρμόσουν μέτρα, όπως να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και να ζητούν από τους ανθρώπους να προσέχουν τους γείτονές τους και να ανοίγουν κλιματιζόμενα σχολεία. Τα μέτρα αυτά και άλλα σχετικά προγράμματα ενδεχομένως να περιόρισαν κάπως τις επιπτώσεις από τους καύσωνες του 2022, όμως και πάλι ο απολογισμός των θυμάτων ήταν «υψηλότερος από τον αναμενόμενο», σχολίασε η Κλόε Μπρίμικομπε, μια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς, στην Αυστρία.

«Θεωρώ ότι ήταν (…) ο χειρότερος καύσωνας από το 2003», είπε στο πρακτορείο Reuters.

Επειδή οι αρχές δεν αποδίδουν τους περισσότερους θανάτους απευθείας στον καύσωνα, οι στατιστικολόγοι κάνουν κάποια εκτίμηση, βλέποντας πόσοι άνθρωποι πέθαναν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκρίνοντας τον αριθμό με αυτόν που θα αναμενόταν, με βάση τα ιστορικά δεδομένα.

Θάνατος από θερμοπληξία

Ο καύσωνας μπορεί να σκοτώσει προκαλώντας θερμοπληξία, η οποία πλήττει τον εγκέφαλο, τα νεφρά και άλλα όργανα. Μπορεί όμως να προκαλέσει και καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι η Ευρώπη θερμάνθηκε με ρυθμό διπλάσιο από τον υπόλοιπο κόσμο κατά τα τελευταία 30 χρόνια. Η Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2022 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι περισσότεροι από τους πλεονάζοντες θανάτους στην Ευρώπη, 10.420 συνολικά, καταγράφηκαν στη Γαλλία. Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, οι πλεονάζοντες θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία ανήλθαν σε 3.271 ενώ στην Ισπανία αναφέρθηκαν 4.655 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και στη Γερμανία 4.500.

#ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ_ΑΛΛΑΓΗ #ΘΑΝΑΤΟΙ #ΚΑΥΣΩΝΕΣ #ΕΥΡΩΠΗ
Διαβάστε το πλήρες άρθρο πατώντας εδώ

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Κουτσομπολιό

  • Επικοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Οροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου

Κατηγορίες

  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Γλωσσάρι

Χρήσιμα

  • Νηστίσιμες συνταγές
  • Tupperware
  • Αγγελίες
  • Συνταγές
  • Ασφάλεια αυτοκινήτου
  • Καιρός
  • Ονειροκρίτης
  • Παραμύθια
  • Bitcoin news
  • Ζώδια
  • Ασκήσεις Μαθηματικών

Ακολουθήστε μας

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

© 2023 - Κουτσομπολιό - Nέα & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Gossip, Lifestyle, Μόδα, Σταρ, Σχέσεις, Ζώδια, Media, Υγεία και Ομορφιά, Συνταγές, Viral.

Powered by Linux - Created with ♥ by WebZein