Απάντηση στο Ιράν προανήγγειλε η Σαουδική Αραβία

Απάντηση στο Ιράν προανήγγειλε η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει στα κατάλληλα βήματα για να απαντήσει στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της, εάν, όπως αναμένεται, η έρευνά της επιβεβαιώσει ότι το Ιράν ευθύνεται για αυτή, έγινε γνωστό σήμερα από ανώτερο αξιωματούχο της χώρας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άντελ αλ Τζουμπέιρ, δήλωσε ότι η έρευνα θα αποδείξει ότι οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου προήλθαν από τον Βορρά και ότι το Ιράν φέρει ευθύνη. Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη αρνείται σε όλους τους τόνους ότι έχει εμπλοκή στην επίθεση.

Το Ριάντ έχει ήδη ανακοινώσει ότι η έρευνα έχει δείξει έως τώρα ότι ιρανική όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που προήλθε από τον Βορρά.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους της για να «κάνει τα απαραίτητα βήματα», υπογράμμισε ο Τζουμπέιρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να πάρει θέση.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις