Θ. Καράογλου: «Η Π.Ε. Σερρών πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει»

Θ. Καράογλου: «Η Π.Ε. Σερρών πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει»

Τη διάθεση στήριξης των αυτοδιοικητικών φορέων ώστε η Π.Ε. Σερρών να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικός, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποιεί από το πρωί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης ο κ.Καράογλου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τους στόχους που έχουν τεθεί σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με έμφαση στις υποδομές, στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και στον τουρισμό.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει  πρόγραμμα και γενικά από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη της περιφέρειας και εξειδικευμένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  για να πάρει η Π.Ε. Σερρών τη θέση που της αξίζει. Όσο είναι δυνατό από την πλευρά του Υπουργείου θα βοηθήσουμε σ’ αυτή την προσπάθεια γιατί ενώ η Π.Ε. Σερρών γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει αδικηθεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

«Εθνικός πόρος ο Τύμβος Καστά»

Η πορεία των εργασιών για την στερέωση και ανάδειξη του ταφικού μνημείου Καστά και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί ώστε αυτό να γίνει επισκέψιμο, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά την συνάντηση που είχε ο κ. Καράογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου. «Δυστυχώς τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαμένα χρόνια για το ταφικό μνημείο. Προσπαθούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να γίνει όσο πιο γρήγορα επισκέψιμο» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ.Καράογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε κεκλεισμένων των θυρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών ζήτησε  την οικονομική στήριξη του Υπουργείου για έργα υποδομών, έργα ανάδειξης και προστασίας της λίμνης Κερκίνης κ.α.

Στο Δήμο Σερρών

Γνώστης των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης εμφανίστηκε ο κ. Καράογλου στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη. Από την  πλευρά του ο τελευταίος αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης  που μαστίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ χαιρέτισε την πρόθεση της κυβέρνησης για γεωγραφική ισοκατανομή στην εγκατάσταση των προσφυγικών ροών.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις