Φλώρινα: Συνάντηση Δημάρχου με την Υφυπουργό Εργασίας

Φλώρινα: Συνάντηση Δημάρχου με την Υφυπουργό Εργασίας

Την Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου υποδέχτηκε στο γραφείο ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε την υφυπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου Φλώρινας, δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία στην μεταλιγνιτική εποχή.

«Ο Δήμος μας καλείται να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα εμπόδια, με κυριότερο την έκρηξη της ανεργίας, η οποία ήδη κινείται σε υψηλά επίπεδα και ειδικά στους νέους. Είναι αναγκαία η μετάβαση σε ένα νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο, μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα που θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και θα δράσει καταλυτικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή του Δήμου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννάκης στάθηκε, επίσης, και στη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, τονίζοντας τη διάθεση για πλήρη υποστήριξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, με γνώμονα το συμφέρον και την καλύτερη ποιότητα ζωής των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε μία σειρά προτάσεων και αιτημάτων, ζητώντας από την κα Μιχαηλίδου την προώθηση και επίλυση τους:

· Κατασκευή νέου παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού για την ένταξη του συνόλου των παιδιών στις προσχολικές δομές.

· Υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής και εργασιακής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

· Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

· Υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

· Παράταση των συμβάσεων των κοινωφελών προγραμμάτων των νέων επιστημόνων, που ολοκληρώνονται στον Φεβρουάριο.

· Συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών.

· Στήριξη του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας.

Η κα Μιχαηλίδου εξέφρασε την προσωπική της βούληση, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, για στήριξη των κοινωνικών δομών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις