Θρίαμβος για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στα ισπανικά κινηματογραφικά βραβεία «Γκόγια» (video)

Θρίαμβος για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στα ισπανικά κινηματογραφικά βραβεία «Γκόγια» (video)

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής των ισπανικών κινηματογραφικών βραβείων «Γκόγια» επιστρέφοντας μετά το πέρας της λαμπερής τελετής με επτά από αυτά σπίτι του, για την ταινία -υποψήφια και Όσκαρ- «Πόνος και δόξα» ανάμεσά τους και εκείνα της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Ο πρωταγωνιστής  Αντόνιο Μπαντέρας, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Η συμπρωταγωνίστριά του, Πενέλοπε Κρουζ παρέδωσε στον Πέδρο Αλμοδόβαρ το βραβείο σκηνοθεσίας.

 

Ο Μπαντέρας παραλαμβάνοντας το βραβείο του συγκίνησε το κοινό όταν θύμισε, ότι την ίδια μέρα πριν από τρία χρόνια είχε πάθει έμφραγμα

 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η βράβευση 84χρονης Μπενεντίκτα Σάντσεθ με το «Γκόγια» καλύτερης νέας ηθοποιού, η οποία ευχαρίστησε την κόρη της, καθώς ήταν εκείνη  που την έπεισε να συμμετάσχει για πρώτη φορά στη ζωή της σε κινηματογραφική οντισιόν.

Το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας δόθηκε στη γαλλική παραγωγή «Οι Άθλιοι».

Την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα παρακολούθησε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, που μνημονεύτηκε αρκετές φορές από τους παρουσιαστές.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις