Καστοριά: Νεκρά πουλιά από πετονιές και δίχτυα

Καστοριά: Νεκρά πουλιά από πετονιές και δίχτυα

Έκκληση προς όλους τους αλιείς της λίμνης της Καστοριάς, να προσέχουν τα απορρίμματα των αλιευτικών εργαλείων, έτσι ώστε να προστατευτούν τόσο τα πουλιά όσο και τα θηλαστικά της λίμνης, απευθύνει η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, τον τελευταίο μήνα, μετά το ξεπάγωμα της λίμνη, πάρα πολλά πουλιά, αρκετά από τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των προς εξαφάνιση ειδών, όπως οι Αργυροπελεκάνοι και οι Λαγγόνες, βρέθηκαν νεκρά ή παγιδευμένα από πετονιές ή από δίχτυα που οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες ψαράδες αφήνουν στην παρόχθια βλάστηση ή απορρίπτουν στην λίμνη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Εταιρίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν πρέπει οι επαγγελματίες αλιείς να απορρίπτουν πετονιές και δίχτυα μέσα στην λίμνη ή στην ακτή, ενώ συνιστά στους ερασιτέχνες αλιείς, όταν ψαρεύουν κάτω από δέντρα να προσέχουν τις πετονιές τους γιατί όταν μένουν πάνω στο δέντρο τα πουλιά μπλέκονται σε αυτές και έτσι έχουν ή μαρτυρικό θάνατο ή οδηγούνται σε αναπηρίες λόγω ακρωτηριασμού των ποδιών τους.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις