Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ στο Λιμάνι για τον κορονοϊό

Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ στο Λιμάνι για τον κορονοϊό

Να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορονοϊού, μετά τα κρούσματα που καταγραφονται στην Ιταλία, όπου ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία, ενώ οι επιστήμονες δήλωσαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές σχολείων που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στα Λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή, ώστε να εντοπιστεί εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πριν από την καραντίνα, τις πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Το μόνο πλοίο από «ύποπτη» περιοχή που προσεγγίζει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα είναι στις 19:00 από Βενετία, ενώ δεν αναμένεται άλλη άφιξη μέχρι και την Τετάρτη.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις