Κομοτηνή: 27-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 27-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Περιφέρεια
Ανακοινώσεις έργων από τον Χρήστο Μέτιο
Εγκρίθηκε από την οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και μέσα στις 50 μέρες δημοπρατείται ο δρόμος Μαρώνεια- Δίκελλα που θα ενώσει το παραλιακό μέτωπο της Ροδόπης και του Έβρου, ένας δρόμος προϋπολογισμού 13,5 εκ. ευρώ, που θα βοηθήσει, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι: Χρηματοδοτείται ο δρόμος προς το Παπίκιο, προς την Ιερά Μονή, σε δύο μήνες δημοπρατείται το έργο, όπως και ο δρόμος Κοπτερό- Ίασμος , η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει τον Αύγουστο. Τέλος, αναφερόμενος στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου ο κος Μέτιος γνωστοποίησε ότι δίνονται από την περιφέρεια 5 εκ ευρώ ώστε να κατασκευαστεί η πρόσβαση στο νέο νοσοκομείο από το δρόμο προς Σώστη και Ίασμο και από την μεριά της Αιγείρου, ενώ χρηματοδοτείται η σύνδεση με την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Προσβάσιμες παραλίες για ΑμεΑ
Πράσινο σε παρεμβάσεις στις παραλίες Αρωγής και Μέσης του Δ. Κομοτηνής άναψε το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του. Προβλέπεται η εγκατάσταση πλήρης υποδομής στις τέσσερις (4) παραλίες του Δήμου Κομοτηνής. Αναμένεται να αποκτηθεί εξοπλισμός ο οποίος θα ολοκληρώνει την αλυσίδα πρόσβασης από το οδικό δίκτυο – έως τη περιοχή παρέμβασης/παραλίας . Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για προμήθεια του παρακάτω εξοπλισμού: α)σύστημα ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.,β) ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : κινητές τουαλέτες/αποδυτήριο για ΑΜΕΑ, κάδο απορ/μάτων για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και πληροφοριακές πινακίδες.
Βελτιώνεται η ποιότητα νερού στον Δήμο Ιάσμου
Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ιάσμου και ιδιωτικής εταιρείας, που θα αναλάβει τον έλεγχο και την αναβάθμιση της ποιότητας πόσιμου νερού υπεγράφη στο Δήμο. Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, τόνισε ότι «κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα νερού στους δημότες μας», συμπληρώνοντας πως «οι εργασίες συντήρησης, ρύθμισης και παρακολούθησης συστημάτων χλωρίωσης πόσιμου νερού ανατέθηκαν στην εταιρεία ‘‘ΥΔΡΟΧΗΜΙΚΗ Ν. ΤΣΟΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.’’.

 

 

Υγεία
ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι για το «Σισμανόγλειο»

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να τροποποιήσει τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και να αλλάξει το θεσμικό νομικό πλαίσιο της λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως λειτουργεί το υπάρχον «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Με μία λιτή ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» διακηρύττουν την αντίδρασή τους στο καθεστώς ΝΠΙΔ του Νέου Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εκφράζουν «κάθετα τη διαφωνία και τη δυσαρέσκειά τους, για την αλλαγή καθεστώτος του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ».

Κόμματα – Κινήματα
Δήλωση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή
Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή αναφέρεται με δήλωση του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου. « Ο κύριος Μητσοτάκης με προμετωπίδα δύο εμβληματικά έργα που φέρουν την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής και το μεγάλο έργο της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στις έξι μεγάλες πόλεις της ΑΜ-Θ.»¨αναφέρει ο κος Χαρίτου και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ταυτόχρονα με μία επικοινωνιακή επίσκεψη στην Pharmaten, που άνθησε επενδυτικά την προηγούμενη περίοδο, επιχειρεί να διασκεδάσει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν οι περιοριστικές κοινωνικές πολιτικές του σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.»
«Θράκη γη Ελληνική»
«Η Θράκη είναι εγκαταλελειμμένη από τα σχέδια ανάπτυξης; Τα ελληνοτουρκικά δε μπορεί να μη μας «αγγίζουν», όταν η Τουρκία είναι τόσο κοντά μας κι όταν το Τουρκικό προξενείο βρίσκεται στην Κομοτηνή» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κίνησης «Θράκη γη Ελληνική» με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή. Στην ίδια ανακοίνωση τίθενται οκτώ ερωτήματα για την πορεία της Θράκης και την πολιτική της Κυβέρνησης και εκφράζεται έντονη ανησυχία και προβληματισμός για το μέλλον του τόπου.

Παιδεία
Χάλκινο μετάλλιο σε Ξανθιώτη μαθητή
Ο μαθητή της Γ’ Λυκείου 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, Σπύρος Γαλανόπουλος, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κατά την 3η Φάση του διαγωνισμού ‘Αρχιμήδης’ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που έγινε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου.

 

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Η ταινία «Υπάρχει Θεός» στην Κομοτηνή
Η πρώτη προβολή στην Κομοτηνή της βραβευμένης με LUX ταινία για το 2019, «Υπάρχει θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια» θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής. Την προβολή διοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 19:00 στο χειμερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
Το έργο του William Shakespeare Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας θα παρουσιάσει η ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου Θέση στην Κομοτηνή την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020. Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση, από το Νοέμβριο του 2016 συνεχίζει την επιτυχημένη της παραγωγή “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, έχοντας παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία το δημοφιλές έργο του Shakespeare σε παιδιά και ενήλικες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ξανθιώτικο καρναβάλι
Την Κυριακή 01 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο καρναβάλι 2020, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα λειτουργήσει δύο σταθμούς πρώτων βοηθειών, στην πλατεία Δημοκρατίας και στο γήπεδο του ΑΟΞ. Η Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων θα βρίσκεται στο «Αεροδρόμιο» του Νέου Ζυγού και στην πλατεία Μπαλταζή, χώρους υποδοχής των επισκεπτών.
Η «Αυθαίρεση» στην Κομοτηνή
Η Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η το νέο μουσικό project του τραγουδοποιού Βασίλη Φλώρου, θα παρουσιαστεί και στην Κομοτηνή την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 9 μ.μ. στον ιδιαίτερο και φιλόξενο Χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης (Φιλίππου 31)

 

 

 

 

Συναυλία στην πλατεία την Πέμπτη το απόγευμα
Την Πέμπτη το απόγευμα στις 7 μμ το Ξανθιώτικο Καρναβάλι υποδέχεται τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, στην κεντρική πλατεία.

 

 

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά προβλέπει η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις