Κορονοϊός: Οι 3 κατηγορίες ατόμων που θα επαναπατρίζονται από εδώ και στο εξής

Κορονοϊός: Οι 3 κατηγορίες ατόμων που θα επαναπατρίζονται από εδώ και στο εξής

Κορονοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις.

Πλέον θα επιτρέπονται επαναπατρισμοί από 3 κατηγορίες ατόμων:

  1. Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση
  2. Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)
  3. Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου).

Τέλος οι πτήσεις από Γερμανία - Ολλανδία

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανάμεσα στα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι και η διακοπή πτήσεων από χώρες που υπάρχει σοβαρό επιδημιολογικό πρόβλημα. Από αύριο Κυριακή 29/3, στις 3 το πρωί και έως τις 15 Απριλίου διακόπτονται οι πτήσεις από και προς Ολλανδία και Γερμανία, με ορισμένες εξαιρέσεις για πτήσεις cargo και στρατιωτικές.

Επιστροφές Ελλήνων γίνονται για άτομα με ειδικούς λόγους. «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας. Όσο κι αν φωνάζουν κάποιοι, θα πρέπει να μείνουν εκεί, ειδικά όσοι αρνούνται να προσκομίσουν αποδεικτικά», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Εκείνοι που θα επαναπατριστούν θα είναι όσοι έχουν ανάγκη και όσοι έχουν άμεση υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί εκεί όπου βρίσκονται, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα επαναπατρίζονται όσοι δεν έχουν πού να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης της μίσθωσής τους και όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit.

Ήδη χθες ήρθαν 30 συμπατριώτες μας από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προβλήματα υγείας.

Η διαδικασία επαναπατρισμού δεν αφορά γενικό επαναπατρισμό, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις