Κοζάνη:  Στο Νοσοκομείο Κοζάνης ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό

Κοζάνη:  Στο Νοσοκομείο Κοζάνης ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο  Κοζάνης  βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα Μοριακής Βιολογίας, που θα έχει την δυνατότητα να διενεργεί  έως και 100 τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό ημερησίως ενώ αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά μέσα σε 24 ώρες. Το  εργαστήριο μοριακών αναλύσεων που εξασφάλισε η Περιφερειακή αρχή στη Δυτική Μακεδονία, σε διάστημα μόλις 20 ημέρων, αγοράστηκε καθ υπόδειξη του Ιατρικού Συλλόγου  και κόστισε  58. 000 ευρώ. Ενώ άμεσα αναμένεται να λειτουργήσει, αφού έχει εξασφαλιστεί η πρόσληψη δυο μοριακών βιολόγων που θα  χειρίζονται το μηχάνημα.

«Ένα υπερσύγχρονο όπλο, που θα συμβάλλει καθοριστικά στον αγώνα κατά του κορωνοϊού», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης κατά την διάρκεια της παραλαβής του μηχανήματος, που θα εξυπηρετήσει τα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και θα αποσυμφορήσει, κεντρικά εργαστήρια της χώρας. Τονίζοντας παράλληλα ότι  θα μειώσει τον χρόνο των αποτελεσμάτων που είναι κρίσιμος για τους πολίτες αλλά και το προσωπικό των Νοσοκομείων  της περιοχής.

Ο κ Κασαπίδης υπογράμμισε ακόμα ότι θα ζητήσει να κατοχυρωθεί ως το πρώτο περιφερειακό εργαστήριο του ΕΟΔΥ, ενώ επεσήμανε ότι οργανώνεται ακόμα ένα ερευνητικό εργαστήρι για την αξιοποίηση των φυσικών προϊόντων στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη θεραπεία ασθενών από την νόσο του κορωνοϊού (COVID-19) με την κολχικίνη ένα συστατικό που περιέχεται και στον θαυματουργό κρόκο Κοζάνης.

Από την πλευρά του ο ειδικός παθολόγος -λοιμωξιολόγος Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, που τέθηκε επικεφαλής του ΕΟΔΥ στην περιοχή, μεταξύ άλλων ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι με τα έγκαιρα μέτρα που πάρθηκαν  δεν υπήρξε έξαρση και είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στην χώρα  αλλά και στην περιοχή που  έχει πληγεί ιδιάιτερα από την πανδημία, ζητώντας να κάνει υπομονή ο κόσμος και να  τηρήσει τα μέτρα για το καλό όλων.Υπογράμμισε παράλληλα ότι η εξεύρεση αντισωμάτων για τον ιό, θα δώσει ελπίδα, Σε ό,τι αφορά το μηχάνημα τόνισε ότι εκτός της χρήσης του για τον Covid19,  θα αναβαθμίσει τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας, και θα έχει πολύπλευρο διαγνωστικό ρόλο.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, αναφέρθηκε  στην βοήθεια που θα παρέχει στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, την συγκεκριμένη στιγμή  με την γρήγορη εξέταση κρουσμάτων, ενώ αν  χρειαστεί,  όπως ανέφερε θα εξυπηρετήσουν και όμορους νομούς.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης . Τσεβεκίδης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προμήθεια του μηχανήματος στο Νοσοκομείο Κοζάνης, που θα αναβαθμίσει, όπως είπε  τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, με ασφάλεια.

Τέλος τα μέλη του ΔΣ ΤΟΥ Ιατρικού Συλλόγου , Ευάγγελος Καζάκος και Λευτέρης Τσαρίδης,  στάθηκαν στην συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου,  όπου και όποτε χρειάστηκε, από την πρώτη μέρα της εμφάνισης της πανδημίας στην περιοχή και προέτρεψαν τον κόσμο να μείνει σπίτι και να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις