«Ο Συνήγορος των ΑμεΑ» στην ΕΡΤ Κομοτηνής

«Ο Συνήγορος των ΑμεΑ» στην ΕΡΤ Κομοτηνής

«Ο Συνήγορος των ΑμεΑ» στην ΕΡΤ Κομοτηνής
Αναστολή χιλιάδων επιδομάτων ΑμεΑ, Άνιση μεταχείριση εις βάρος των μικροσυνταξιούχων αναπηρίας, Αδιαφάνεια στα ΚΕΠΑ – απουσία πρωτοκόλλησης, Θεσπίστηκε καταναγκαστικός Εμβολιασμός, Αδιέξοδο στις φορολογικές δηλώσεις των ΑμεΑ.

Πέντε θεματικές ενότητες με σοβαρά ζητήματα για τα ΑμεΑ, ανέφερε στην μηνιαία στήλη της ΕΡΤ Κομοτηνής ο δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ», Ανδρέας Μπαρδάκης.
-Οι θεματικές ενότητες:

– Εφαρμόστηκε νόμιμα η αναστολή προνοιακών επιδομάτων και στα 2.200 ΑμεΑ που λαμβάνουν και συντάξεις αναπηρίας;
– Οι μικροσυνταξιούχοι αναπηρίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται άνισα σε σχέση με τα ανασφάλιστα-άπορα ΑμεΑ παρά τις προηγούμενες δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας ότι θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για να διορθωθεί η αδικία.
– Σε συνέχεια των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί για αδιαφάνεια στη διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνεται με τρίτη στη σειρά επιστολή προς τον ΕΦΚΑ, για το θέμα, ενώ καταγγέλθηκε και το γεγονός της απουσίας πρωτοκόλλησης σε όλες τις αποφάσεις αναπηρίας. «Νομιμοποιούνται οι Υγειονομικές επιτροπές των ανωνύμων ιατρών του ΚΕΠΑ να διενεργούν ιατρικές πράξεις;»
– Θεσπίστηκαν υποχρεωτικές βιοϊατρικές πράξεις (εμβολιασμός, φαρμακευτική αγωγή) για τον κορονοϊό, παραγκωνίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα των ασθενών.
– Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα στην ΑΑΔΕ σε ποιον κωδικό της φορολογικής δήλωσης θα δηλωθούν φέτος τα προνοιακά επιδόματα αφού έπαψαν πλέον να θεωρούνται εισοδήματα. ΤαΑμεΑ ζητούν από τον ΟΠΕΚΑ να στείλει τις βεβαιώσεις προνοιακών επιδομάτων που ερμηνεύει αυθαίρετα τις φορολογικές διατάξεις.

η συνέντευξη του κ. Μπαρδάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις